Četvrtak, 28.03.2024.

Živjela je u sirotištu, sin joj je koristio drogu, a kćerka promijenila spol: Životna priča čuvene Cher slama srca

Subota, 21.05.2022. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Svima dobro poznata pjevačica Cher, rođena je kao Charline  Sarkisijan Lajper u jednom malom kalifornijskom gradu, El Sentru, 20. maja 1946. godine.

Odrastala je u teškim životnim okolnostima, u siromašnoj porodici. Njen otac, Džon Sarkisijan, kamiondžija jermenskog porijekla imao je buran život koji je obilježilo opijanja, a na poslijetku i zavisnost od droge i kocke.

Kada je Cher imala samo 10 godina njen otac i majka Džordžija Holt su se razveli poslije čega je on nestao bez traga.

Džordžija je ostala samohrana majka, a kako bi uspela da prehrani dijete radila je različite poslove. Povremeno se pojavljivala kao manekenka i statista u filmovia, a u najtežim trenucima je i konobarisala.Kako bi se izborila sa siromaštvom ona se udavala i razvodila više puta, zbog čega su njih dvije bile prinuđene da se često sele. Sve to je ostavilo dubok trag na malenu Cher, koja se kasnije u životu borila sa mnogim problemima.

Najgori trenutak za malu bespomoćnu djevojčicu, bio je kada ju je zbog nemaštine majka ostavila u sirotištu. Iako to nije dugo trajalo i majka ju je posjećivala skoro svakog dana, ovo je ostavilo duboke rane na srcu male nesigurne djevojčice.

Njeno odrastanje je bilo prepuno traumatičnih trenutaka, a već kao tinejdžerka Cher je odlučila da napusti školu i počne sama da živi u Los Anđelesu. Tokom tog perioda ona je radila kao ispomoć u restoranima, konobarisala je, bila je sekretarica i plesačica na Bulevaru sumraka sve dok nije upoznala Sonija Bona.

Nakon toga njen život počinje da se mijenja, talenat je isplivao na površinu, on joj je pomogao da se vine u zvijezde.

Vjenčali su se 1964, muzičku popularnost stekli 1965. pjesmom koju svi rado pevušimo “I Got You, Babe”, a 1971. dobili su televizijski šou “The Sonnyand Cher Comedy Hour”. Postali su zvijezde malih ekrana. Dvije godine prije dolaska na male ekrane, Cher i Soni su dobili ćerku Cestiti.

Mnogo godina kasnije Cestiti je priznala majci da je lezbejka i da želi da promijeni spol, što je 2009. i uradila postala Čez.

Rastanak Soni i Šer bio je mučan. Proveli su dosta vremena na sudu zbog finansija, ali i starateljstva nad kćerkom, koje je na kraju pripalo Šer.

– Kada je prestao da postoji naš tandem, Soni je bio slomljen, što je tužno jer mu je očigledno to više značilo od našeg braka. Bio je užasan suprug, ali moram priznati da sam od njega, kao mentora, dosta naučila – izjavila je pevačica.

Nakon razvoda Šer je bila sa mnogim muškarcima. Jedan od njih je bio i Dejvid Gefen, koji joj je pomogao da promijeni izdavačku kuću. 1975. godine Cher se udala za rok muzičara Grega Almana. Iako je na početku veze bila razočarana i već poslije sedam dana željela da se razvede, par se pomirio godinu dana kasnije i iz te ljubavi rodio se dječak, Elajdžu Blua.

Kraljica prepoznatljivog glasa počela je da pjeva pjesme u disko maniru koje su joj krajem sedamdesetih donijele veliku slavu. Mnogi smatraju da je upravo ova tačka bila prelomna u njenoj karijeri, jer je poslije ovog uspjeha ovjekovječena kao pop ikona kakvu danas poznajemo.

Osim uspjeha u muzičkim vodama Cher se oprobala i kao glumica. Iza nje je ostalo nekoliko filmskih ostvarenja koja su postigla veliki uspjeh. Početkom devedesetih godina pjevačica je počela da posustaje, stigao ju je umor i godine, a život je nastavio da joj zadaje strašne udarce.

Sin Elajdža je postao konzument droga, a njen bivši muž je objavio autobiografiju u koju je Cher predstavio kao egoističnu, hladnu i nezahvalnu osobu.

Svoj veliki povratak doživjela je 1998. godine sa albumom “Believe”, kada je ponovo vladala top-listama širom planete.

Tokom njene karijere, mediji je nisu štedjeli na račun njenog izgleda i često su se brojale plastične operacije i korekcije na licu i tijelu koje je uradila. Ipak, neponovljiva Cher, koja polako gazi osmu deceniju i dalje je mnogim ljudima velika inspiracija:

“Ja sam kao automobil iz luna-parka. Udarim u ivicu, krenem u rikverc i nastavim u drugom pravcu. Udarila sam u previše ivica u svom životu, ali ne stajem”, rekla je jednom prilikom.