Srijeda, 24.04.2024.

Grupa “Prljavo kazalište” promijenila ime!

Utorak, 19.07.2022. | Magazin | Muzika | Najnovije

Poznata rok grupa “Prljavo kazalište”, koju čine Jasenko Houra i Mladen Bodalec, više ne može da nastupa pod dosadašnjim nazivom. Ovaj sastav od sada će nastupati pod imenom “Houra Grupa”.

Ova novina je otkrivena prilikom najave za festival Fusion u Splitu. Početkom jula donesena je privremena sudska mjera kojom je Houri i Bodalecu zabranjeno da koriste ime “Prljavo kazalište”.

– Mogu da potvrdim da je Trgovački sud u Zagrebu dana 1.7.2022. donio riješenje kojim se određuje privremena mjera kojim se gospodin Houri i gospodin Bodalecu nalaže da prestanu s radnjama kojima se povređuju registrovani žigovi g. Fileša, odnosno da prestanu da pružaju usluge koje se odnose na kulturne djelatnosti pod nazivom Prljavo kazalište, Prljavci ili drugim sličnim nazivom, kao i da otkažu sve dogovorene aktivnosti i daljnje aktivnosti pod zaštićenim žigovima odnosno nazivima – rekao je ranije advokat Tihomira Fileša, Kristina Delfin Kanceljak i dodaje:

– Privremena mjera stupa na snagu danom dostave riješenja g. Houri i g. Bodalecu, a traje do pravomoćnog okončanja sudskog postupka koji g. Fileš mora pokrenuti u određenom roku – navela je ona.

Nekoliko dana kasnije Jasenko Houra je otkrio da on u tom trenutku još nije bio dobio dokument o riješenju.

– Ja vam ne smijem ništa da odgovaram dok je proces u toku, ne možemo – kratko je rekao Jasenko Houra i najavio prigovor na riješenje suda.

– Ne znam šta će biti dalje. Glupo mi je da nagađam – naveo je on.

Sud je odredio i novčanu kaznu ako se Houra i Bodalec ne budu pridržavali privremene mjere.

– Privremena mjera određena je pod pretnjom novčanih kazni i to 30.000 kuna za gospodina Houru te 10.000 kuna za g. Bodaleca ukoliko ne postupe po tom riješenju, i to za svaku pojedinačnu povredu. Iskreno se nadamo da gospodin Houra i gospodin Bodalec neće odabrati plaćanja kazni umjesto poštovanja sudske mjere – objasnila je advokat Kanceljak.

Inače, grupa Prljavo kazalište osnovana je 1977. godine u Zagrebu. Ime je dobila po epizodi kstripa Alan Ford.