Utorak, 16.04.2024.

ČKALJA I PAVLE VUISIĆ SU SE GODINAMA MRZILI: Malo ko zna da su se zbog OVOG posvađali na krv i nož!

Ponedjeljak, 14.02.2022. | Film | Magazin | Najnovije

U seriji “Kamiondžije” glumili su dva najbolja druga, godinama su zasmijavali publiku, ali iza kamere, stavari su bile drugačije. Pavle Vuisić i Čkalja se u realnom životu nisu podnosili.

U svojoj knjizi “Urbane legende”, novinar Nebojša Vuković navodi da su njih dvojica čak otvoreno mrzili, pa čak i umrli u zavadi.

– Prema mojim sabesjednicima, Paju je izluđivala Čkaljina iskvarenost, nadmjenost i sklonost ka intrigama kojima je navodno bio više nego sklon. Kako je vrijeme prolazilo njihova netrpeljivost se samo uvećavala, pa su poslije ultra popularnih “Kamiondžija”, odbijali da se pojave u istoj glumačkoj podjeli i po cijenu da se odreknu astronomskih honorara. A priča se da su njih dvojica po ulozi, u ta vremena šarenog socijalizma, mogli da kasiraju čak po dva ganc nova automobila. To tada sebi nisu mogli da priušte ni ozbiljni partijski moćnici, a kamoli predsjednici opština. To je bilo nezamislivo odbiti, a pogotovo tek iz čistog kaprica – piše Vuković.

– Jedan od najpoznatijih primjera za ove tvrdnje je i zaista gledana serija “Više od igre”, snimana 1975. godine. Inače, malo se zna da je ta serija režisera Zdravka Šotre bila dvije godine u takozvanom bunkeru, jer je po procjeni komunističkih cenzora “veličala predratnu građansku Srbiju”. (…) Elem, i Paja i Čkalja su bili predviđeni u prvobitnoj Šotrinoj podjeli uloga, samo što su Vuisića sticajem, a tvrde slučajnih okolnosti prvog obavijestili i ponudili mu ulogu bahatog lokalnog bogataša Aleksandra Ćopića, zvanog Leka Bankrot. Kao što je poznato, a iz čuvenih repriza to pamtimo, htjeli ne htjeli, za njegovog kuma i najboljeg prijatelja predviđen je lik Miroslava Ilića nadimkom Guliver, lokalnog vlasnika bioskopa, fotografa i viđenog lokalnog šereta – nastavlja Vuković.

– E sad, Paja je ulogu Leke Bankrota prihvatio iz prve, jer mu je, kao po navici, vaš i dosta para trebalo tih dana za gradnju novog čamca. A Čkalja Petrović je, tvrde, sa žestokom indignacijom odbio ulogu Gulivera. Prije svega što je prvo pitan “taj” Paja Vuisić, ta “neznalica i naturščik” s kojim više ne bi ni kafu popio, a ne da mu glumi kuma, pa i prijatelja. Na sreću po cijenjeno gledateljstvo, Nikola Simić je sjajno iskoristio šansu s neba palu i odigrao Gulivera, za televizijske anale.