Ponedjeljak, 20.05.2024.

Selena Gomez doživjela “emocionalni slom” u traileru dokumentarca: Zahvalna sam što sam živa

Utorak, 11.10.2022. | Film | Magazin | Muzika | Najnovije

Američka pjevačica i glumica Selena Gomez predstavila je trailer za njen nadolazeći dokumentarac “Selena Gomez: My Mind & Me” gdje je, između ostalog, otvoreno progovorila o svojim problemima sa mentalnim zdravljem.

Selena je odlučila sa svojim fanovima diljem svijeta podijeliti pogled na intimne dijelove svoga života i njene kontinuirane probleme sa mentalnim zdravljem.

Trailer koji je danas objavljen na YouTubeu prikazuje različite faze njenog života, od snimki iz djetinjstva, isječaka s nastupa, do nekih ličnih trenutaka, primjerice razgovora o njenom stanju i momenata iz bolnice.

“Cijeli život, od malena, radim, a ne želim biti super slavna. Ali znam da ako sam već ovdje, to moram iskoristiti za svoje dobro”, govori 30-godišnjakinja kroz suze.

Gomez je bila otvorena s fanovima po pitanju njenih zdrastvenih borbi tokom godina, uključujući dijagnozu lupusa 2014. godine te borbu s anksioznošću i depresijom. Godine 2020. otkrila je da joj je dijagnosticiran i bipolarni poremećaj.

“Samo budi ono što jesi, Selena”, čuje se kako Gomez govori samoj sebi. “Nikoga nije briga šta radiš. Radi se o onome ko sam ja. Da sam u redu ondje gdje sam. Zahvalna sam jer sam živa”, nastavlja, da bi naposlijetku rekla: “Dopustite mi da obećam. Prestat ću živjeti ovako”.

U dvoipolminutnom traileru pojavljuje se i dugogodišnja prijateljica pjevačice Raquelle Stevens, govoreći o podršci koju je pružala Seleni tokom proteklih godina.

“Da je iko vidio ono što sam ja, ne bi je prepoznao”, govori Stevens.

Selena je također objasnila zašto je postala zagovornica mentalnog zdravlja, rekavši da se zbog svojih životnih iskustava osjeća spremnom pomoći drugima koji prolaze kroz isto.

Dokumentarac “Selena Gomez: My Mind & Me” će gledateljima biti dostupan na Apple TV-u od 4. novembra. Režirao ga je i producirao Alek Keshishian, koji također potpisuje i dokumentarac “Madonna: Truth or Dare” iz 1991. godine.

KLIX/PRESS