Ponedjeljak, 29.04.2024.

Novinarka držala dijetu Victorije Beckham 7 dana, kada je stala na vagu doživjela šok

Srijeda, 07.09.2022. | In | Magazin | Showbiz

Novinarka Dauen Bourn upustila se u eksperiment “hraniti se kao Victoria Beckham”, ali nakon sedam dana je odustala.

Način ishrane Victorie Beckham intrigira javnost godinama. U velikoj mjeri tome doprinose i izjave njenog supruga Davida Bechhama koji razotkriva principe njene dijete. Kako to zaista izgleda hraniti se kao ona?

Šta se dogodilo novinarki Dauen Bourn koja se upustila u eksperiment “hraniti se kao Victoria Beckham”?

“Počela sam sa najskupljom ribom, bakalarom, ali sam bila prilično razočarana. Pokušala sam to da nadoknadim povrćem, ali sve je bilo bljutavo. Odlazila sam na spavanje prilično gladna i nervozna jer me je čekala naporna nedelja”, ispričala je novinarka koja nikako nije mogla da se zasiti hranom koju je konzumirala. Nije mogla da se načudi kako to Vicktoriji polazi za rukom da se na taj način hrani godinama i da ima energije.

Pritom, mučio ju je i neprijatan miris ribe u stanu, što je u poređenju sa gladi bila sitnica. Viktorija naravno nema taj problem jer se najčešće hrani po restoranima, a i na raspolaganju ima čitav tim pomoćnika koji joj spremaju i serviraju omiljenu hranu.

“Obično odlazimna trčanje sredinom sedmice, međutim, danas sam gladna i nemam dovoljno energije, pa sam to preskočila. Smijem, ali iskreno bih zaplakala”, rekla je novianrka, čiju ispovijest je preneo i sajt manchestereveningnews.co.uk.

Priuštila bi baš kao i Victoria povremenu poneku čašu vina, ali joj ni to nije naročito pomoglo. Problem je nastao i zbog novca, sedmični račun za njene obroke iznosio je oko 70 eura.

Nije posustajala sve do momenta dok nije stala na vagu i videla da nije smršala ni gram.

“Bio je to dovoljan razlog da jednom zauvijek prekinem ovaj eksperiment i vratim se svom svakodnevnon načinu ishrane”, poručila je.

Victoria tvrdi da se 25 godina hrani na isti način, što je i njen suprug potvrdio.

“Nažalost, u braku sam sa nekim ko jede istu hranu svaki dan. To traje već 25 godina. Otkako sam je upoznao jede isključivo ribu na žaru i povrće kuhano na pari. Rijetko kada odstupa od toga”, otkrio je proslavljeni sportista pa dodao da Poš nikada, ali nikada ne jede prženu hranu i crveno mesto. Izbjegava i mliječne prozvode, a umaci su za nju aposlutno neprihvatljivi.

Victorie Beckham je o svojoj ishrani rekla sljedeće: “Obožavam malo povrća kuhanog na pari i mrvicu začina. Volim da se hrana priprema na jednostavan način. Obožavam tost od integralnih žitarica”.

Ona voli zdrave namirnice, ali je veoma isključiva u ishrani što svakako nije dobar izbor. Prije nego što se upustite u držanju ove dijete ili slične, obavezno potražite savjet ljekara.

KLIX/PRESS