Petak, 29.03.2024.

Lepa Brena je u mladosti bila dadilja: Evo koju pjevačicu je čuvala

Nedjelja, 07.08.2022. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Lepa Brena je prije svoje duge muzičke karijere živjela kao sav normalan svijet.

Kako je rasla u petočlanoj porodici bilo je neophodno da što prije ima svoj novac. Ona je tako u mladosti radila kao bebisiterka, a malo je poznato da je između ostalog čuvala i jednu popularnu pjevačicu.

Kada je došla u Beograd našla je oglas da je porodici potrebna dadilja za kćerku Anu.

Tada je upoznala Cvetu i Tomislava, koji su joj plaćali u to vrijeme mali stan na Tašmajdanu, a ona je brinula o njihovoj kćerkici i čuvala je kada je to bilo potrebno. Kasnije se ispostavilo da je njihova kćerka i te kako talenotvana, a danas svi znamo za Anu Štajdohar. Prvo je postala poznata kao pjevačica grupe “Tap 011”.

“Tog perioda se zapravo i ne sjećam, jer sam bila beba. Ono što znam, to je ono što sam čula od roditelja. Tada je Lepa Brena bila samo Fahreta Jahić, stanovala je u stančiću koji su joj rentirali moji roditelji, dole ispod Tašmajdana, kod Palilulske pijace. Radila kao bebisiterka i čuvala me kad nije imao ko. Ubrzo je njena karijera krenula uzlaznom putanjom, a iz tog perioda je ostala ta simpatična anegdota. Takođe, moglo bi se reći da me je Brena na neki način predodredila za bavljenje muzikom”, rekla je Ana jednom prilikom.