Petak, 26.04.2024.

Odlučili da smršaju po svaku cijenu, a ovo su bile njihove metode

Subota, 06.08.2022. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Mnoge javne ličnosti kuburile su sa viškom kilograma, te su morale smršati po svaku cijenu. Neke od njih su bile na rigoroznim dijetama, neke koristile pilule za mršavljenje, a neki su odlučili da odu pod nož.

Gledajući fotografije javnih ličnosti na društvenim mrežama, lako se može steći utisak da imaju savršen izgled i da nikada nemaju problem ni sa kilogramom viška. Međutim, mnogi od njih su morali da se odreknu većine ukusne hrane i smršaju pomoću rigoroznih dijeta.

Pjevačica Lepa Brena uspjela je da smrša za šest mjeseci 17 kilograma i liniju zaista dovede do savršenstva.

-Ujutru sam obično jela jedno ili dva jajeta. Gledala sam da to budu organska jaja. Za ručak je obično bila nekakva posna supa bez masnoće i rezanaca. U stvari to je bila voda u kojoj se samo barilo povrće, a ne kuhano do besvijesti, pa da ne dobijete niti jedan vitamin iz cijele priče. Tu je obavezno bilo i neko meso, koje je bilo na grilu ili je bilo kuhano. Za večeru je to bio komad ribe ili mesa, uz salatu – rekla je svojevremeno Brena za „Blic ženu“.

Njenim stopama išla je i pjevačica Ana Bekuta, koja je odlučila da poradi na sebi i psihički, ali i fizički.

Pjevačica je imala dnevno pet obroka, tri glavna i dve užine. Jela je striktno na tri sata, nije koristila so, već samo biber i kukurkumu i to uvijek zajedno. Hranu je spremala na maslinovom ulju, a krompir izbacila iz jelovnika. Svakog dana pila je 1,5 litara vode i dosta čaja od rastavića i konzumirala je mliječne proizvode bez laktoze zbog alergije. Ključan dio Anine dijete bilo je crveno bobičasto voće kojim je započinjala dan, ali i ostale vrste voće sa niskim glikemijskim indeksom (poput kivija) koje smanjuju želju za slatkišima i drže pod kontrolom nivo šećera u krvi.

Četvrtak je bio detoks dan koji je počinjao standardnim doručkom, a onda sam na svaka tri sata jela ili lubenicu ili ananas. Za tri mjeseca je otišlo 12 kilograma, ali je poslije išlo malo sporije. Otprilike, dva i po do tri kilograma mjesečno – ispričala je Ana jednom prilikom.

Jedna od najkomentarisajinih transformacija svakako je ona koju je napravila pjevačica Ana Nikolić. U javnosti se šuškalo kako je smršala više od 50 kilograma, ali da je za to zaslužna operacija želuca. Međutim, Nikolićeva je ove navode oštro demantovala.

-Dragi moji, da konačno stavim tačku na sve spekulacije – za moj gubitak kilograma i sadašnju figuru zadužene su isključivo tablete za mršavljenje, u kombinaciji sa treningom, kod kuće i kod mame u studiju – napisala je Ana na društvenim mrežama.

U posljednje vrijeme se mnogi poznati hvale kako su uspjeli za jako kratko vrijeme da skinu veliki broj kilograma. Među njima su fotograf Dejan Milićević, pjevač Darko Lazić i pjevačica Indira Aradinović Indi.Oni su se odlučili za novi trend, smanjivanja i operacije želuca.

-Probao sam sve žive dijete i tablete za mršavljenje, ali sve je imalo jo-jo efekat i kilogrami su mi se vraćali. Išao sam i kod najboljih nutricionista na Balkanu, ali pomoći nije bilo. Imao sam 143 kilograma i zbog toga su me boljela koljena i teško sam ustajao. Kuma mog druga uradila je operaciju smanjenja želuca i kada sam vidio njene rezultate, odlučio sam se i ja na taj korak – rekao je Dejan, pa objasnio kako su tekle pripreme za operaciju:

-Morao sam pet dana pred operaciju da jedem laganu hranu. Cijeli zahvat trajao je oko dva sata i zahvaljujem se osoblju bolnice koje je sve vrijeme vodilo brigu o meni – rekao je on pa nastavio:

-Nakon operacije sam nedjelju dana jeo samo supice, pio vodu i čajeve. Zatim sam prešao na pasiranu hranu, a sada sam već počeo normalno da se hranim – kazao je poznati fotograf.

Slična situacija je bila i kod pjevača Darka Lazića, koji je takođe smanjio želudac i izgubio preko 20 kilograma.

I pjevačica Indi je jedna u nizu koja je u odlučila da smanji želudac, ali njene komplikacije su bile na ivici života i smrti. Pjevačica se borila sa brojnim problemima, ali iz svega je izašla kao pobjednik.

Ja sam riješila da brzo i lako riješim svoj problem, tako što ću otići pod nož i nažalost, desilo se da je od prve operacije krenulo sve komplikovano. Prošla sam jedan ozbiljan vid borbe za život. Svaka hirurška operacija nosi svoje posljedice i opasnost, ja spadam u najkomplikovaniju situaciju. Desila se povreda pankreasa. Pankreas, svi znamo da je najvažniji organ, da je najviše potreban. On je počeo da pravi problem u organizmu, da kači slezinu koja se upalila i koja se tokom druge operacije morala odstraniti. Dakle, ja nemam jedan organ više u sebi! Što se želuca tiče, nemam više sliv želuca, nego kombinaciju sliva i bajpasa. A bajpas rade samo ljudi koji su ekstremno ugojeni i kojima ekstremno treba da skidaju kilograme, tako da je važno samo bilo da se ja spasim u tom momentu – ispričala je Indi u emisiji „Amig Show“.