Ponedjeljak, 08.08.2022.

“IZGUBILA SAM NEVINOST SA NASTAVNIKOM MATEMATIKE” Ovaj političar je bio ljubavnik Vesne Zmijanac

Subota, 06.08.2022. | Magazin | Najnovije | Showbiz | novinarka

Vesna Zmijanac, pjevačica narodne muzike, važila je za pravi seks simbol, pošto je bila jedna od prvih javnih ličnosti dovoljno hrabrih ili drskih da se „skine“ pred objektivom.

Imala je buran život, pun poroka sa kojima se izborila, pa danas uživa u ulozi bake. Prvu ljubav je krila decenijama, a pričalo se da ga se porodica odrekla zbog nje.

U svemu se izdvaja priča o tome kako je izgubila nevinost. Bilo je to, kako je rekla, sa nastavnikom matematike, kada je imala 15 godina.

„To prvo ljubavničko iskustvo bilo je nekako zbrzano, užurbano, ne mnogo maštovito, lišeno posebnosti i svečarskog raspoloženja. Ne mnogo bolno, ali u grču“, otkrila je Vesna.

Naime, ona je srednju školu pohađala u Austriji kod majke, a veza sa nastavnikom se desila kada se vratila u Srbiju.

„Kad sam završila osnovnu školu, prešla sam da živim kod majke Kovine u Beč, ali sam prije toga već bila u nekom odnosu s nastavnikom matematike. Međutim, kada sam poslije završene prve godine srednje došla na raspust u Kraljevo, naša veza je postala zaista ono što se vezom, ljubavnom vezom dvoje ljudi i zove. Sve prepreke su bile uklonjene. Ja mu više nisam bila đak, a iako maloljetna, već tada sam izgledala nešto starije za svoje godine. Razlika u godinama takođe nije predstavljala smetnju. Bar ne meni. Trebao mi je neko stariji, neko u kome sam, i ne znajući, zapravo tražila oca. Isprva mi je smetalo što je to bio moj nastavnik, čovjek koji me je znao bukvalno odmalena, koji me je ispitivao i ocjenjivao, ali je blizina učinila svoje, a njegovo pristajanje da veza bude javna (šetali smo držeći se za ruke) u meni je otklonila svaku nelagodu “, piše Zadovoljna.rs

Vesna je otkrila i kako joj je ostalo u sjećanju to iskustvo.

„Valjda je tako i moralo da bude kad se sve uzme u obzir. Kažem sve, a mislim na vrijeme (prvi mrak), mjesto (šetalište kraj Ibra) i na nas učesnike. I toliko o tome – do detalja je opisala odnose sa nastavnikom. Ponovilo se još dva puta tokom mog raspusta, uvijek u približno istim okolnostima i s gotovo istim krajnjim rezultatom i osjećanjem. Nije bilo mučno, daleko od toga, ali nekako previše obično.“

Posebnu pažnju privukla je priča o Vesninoj prvoj vezi, koju je navodno krila 40 godina. Naime, dok je živjela u Beču, Vesna je radila u Simensovoj fabrici. U jednom trenutku upoznala je Petera, gazdinog sina.

„Dogodilo se da se u vrijeme moje prakse u upravnoj zgradi pojavi i sin vlasnika Rudolfa, Peter Simens. Bila je to ljubav na prvi pogled – ako nešto takvo postoji“, otkrila je potom Vesna.

Ubrzo su počeli da se viđaju i van posla, a onda i da žive zajedno. Ispostavilo se da je zbog toga cijela porodica prekinula kontakt s njim. Ali Peter je bio opčinjen. Poslije par godina ljubavi poželio je brak, ali Vesna je željela slobodu, pjesmu.

„Negdje s proljeća 1975. godine, odlazeći iz Beča za Beograd, gdje je trebalo da pokušam da snimim svoju prvu ploču, rekla sam mu da ću se vratiti. Da ću se brzo vratiti. Petnaestak godina kasnije sjedili smo u jednom bečkom elitnom restoranu, a Peter me je pitao: „Jesi li se sada konačno vratila?“, prisjetila se Vesna.

A kada je došla u Beograd tih sedamdesetih da gradi karijeru, upoznala je harmonikaša Miroljuba Aranđelovića Kemiša za koga se i udala. Bili su zajedno tri godine. Onda su mediji počeli da bruje o tome da je Vesni muža otela Zorica Brunclik, sa kojom je Kemiš i danas. Poslije brojnih raspredanja, Vesna se u novembru 2014. godine pojavila na Zoričinom koncertu u Beogradu.

Zanimljivo je da je Vesna u jednoj emisiji priznala i da je flertovala sa Halidom Muslimovićem i da je željela da se uda za njega. Vjerovala je da je njegova pjesma „Učini bar jedan pogrešan korak“ posvećena njoj. A ona je baš za njega napravila pjesmu „Nevera moja“, a ne za Kemiša kako se mislilo dugo.

Godine 1986. godine Vesna se udala za bivšeg šefa marketinga PGP RTB-a Vladimira Jovanovića. Prije nego što je dobila kćerku Nikoliju, pjevačica je dva puta izgubila bebu.