Petak, 29.03.2024.

Severina izgubila pravo raspolaganja svojim novcem: Ovaj muškarac je drži u šaci

Ponedjeljak, 04.07.2022. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Severina Vučković vlasnica je dvije firme u Hrvatskoj, a u trećoj ravnopravni suvlasnik. Sve tri su odlično prihodovale u 2021.godini, ali pjevačica nema pravo da raspolaže svojim novcem dok joj pismenu dozvolu ne da menadžer Tomica Petrović.
U ovom slučaju ne radi se samo o tome da Severina ima bezgranično povjerenje u svog saradnika već je u igri i nešto drugo.

Prema saznanjima “Kurira”, ovakav vid nagodbe između njih dvoje postignut je prije tačno dvije godine, u julu 2020. Poznato je da su Severina i Tomica sarađivali uspješno punih 17 godina, sve dok se 2018. nisu posvađali i tad je njen menadžer postao tadašnji suprug Igor Kojić. Međutim, nakon razlaza od Igora, brzo je došlo do pomirenja sa Tomicom i on je opet preuzeo njenu karijeru, ali pod jednim uslovima.

Kako je ispričao izvor za pomenuti portal, Petrović se sa svojom pulenkom zakačio zbog toga što su ona i Igor prekomjerno trošili pare, pa kad je došao momenat da treba da se uloži novac u nove pjesme i spotove, oni naprosto nisu imali sredstva. Kap koja je prelila čašu bila je Severinina odluka da podigne ko zna koji po redu kredit, i to preko Tomičine firme. On to nije dopustio, jer je znao da Severina već ima problema sa otplatom rata i da je pod hipoteku stavila sve nekretnine, i tako je došlo do razlaza između njih.

Kad su se ponovo poslovno spojili, Petrović je imao samo jedan važan uslov pod kojim je htio da nastavi saradnju s njom. Severina je morala da potpiše dokument da se odriče prava korišćenja novčanih sredstava sa računa svojih firmi bez saglasnosti Petrovića. To znači da ako ona želi da podigne pare iz banke, prethodno za to mora da traži pismenu saglasnost svog menadžera. Ova saznanja potvrđuju dokazi koje su njih dvoje predali Finansijskoj agenciji Republike Hrvatske.

Pjevačicina firma “Dobrodošao u klub” prošle godine prihodovala je skoro 110.000 eura. U dokumentu koji je predat FINA u aprilu piše da se taj novac zadržava kao dobit u firmi i da vlasnica može da raspolaže njime samo ukoliko dobije saglasnost direktora te firme, odnosno Tomice Petrovića. Isti slučaj je i sa njenom drugom firmom, “DUK prodakšn”, koja je u 2021. zaradila 6.100 eura. Jedino ovo striktno pravilo ne važi u slučaju firme “Glazbeni program”, gdje su suvlasnici Severina i Tomica, a ona prihodovala 4.900 eura u prošloj godini.

Dakle, Severina je hrvatskim institucijama prijavila neto dobit za svoje dvije firme nešto više od 116.000 eura, dok joj u trećoj, kao suvlasnici, pripada blizu 2.500 eura.