Subota, 26.10.2024.

Princ Hari ima novi posao: Povjerena mu je rijetka uloga u korporativnom svijetu

Srijeda, 24.03.2021. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Više nije “radni” član kraljevske porodice, već princ Hari (Harry) ima novi posao, bit će direktor u jednom startapu (start-up) iz Silicijumske doline. Hari postaje CIO (Chief Impact Officer) u “BetterUp Inc.”, brzorastućoj kompaniji za koačing (coaching) i mentalno zdravlje.

U posljednje vrijeme, Hari je svoju slavu dosta koristio kako bi ulazio u neke unosne poslove, a sada kaže da “namjerava da pomogne stvaranju uticaja na ljudske živote”. Tako je kratko odgovorio u mejlu, kada su ga pitali zašto je odlučio da preuzme ovaj posao.

– Proaktivni trening pruža beskrajne mogućnosti za lični razvoj, povećanu svijest i svestrani bolji život – dodao je. 

Očekuje se da princ Hari na novoj poziciji da svoj doprinos inicijativama, uključujući odluke o strategiji proizvoda i dobrotvorne priloge, te da javno zagovara teme vezane za mentalno zdravlje, piše WSJ.

Kako je srednja riječ u nazivu funkcije “impact”, odnosno “uticaj”, sasvim je jasno šta je Harijev novi zadatak. Ipak, ova poslovna uloga je relativno rijetka u korporativnom svijetu, iako je imaju neke kompanije, kao “Salesforce”.

Kada je riječ o novom angažmanu britanskog princa nisu poznati detaljni podaci o samom ugovoru i eventualnoj zaradi. Zna se da Hari neće šefovati zaposlenima niti imati direktne izvještaje, ali vjerovatno će provesti neko vrijeme u sjedištu kompanije u San Francisku.

Također, trebalo bi da bude prisutan na sastancima i da učestvuje u događajima koje “BetterUp Inc.” organizuje.