Ponedjeljak, 20.05.2024.

Poznata glumica priznala kako je zarađivala novac i gdje sada živi!

Ponedjeljak, 22.02.2021. | Magazin | Showbiz

Već duže vreme publika nije imala priliku da gleda Ivanu Mihić na TV ekranima. Djeluje da se potpuno povukla iz javnog života i okrenula nekoj drugoj vrsti umjetnosti. Ona sada otkriva gdje trenutno provodi dane, kao i šta joj ispunjava vrijeme tokom pandemije virusa korona, koja je paralizirala cijeli svijet.

– Još prije mog rođenja moji roditelji su kupili imanje i sazidali kuću, nedaleko od Beograda, u kojoj su živjeli posljednjih desetak godina, a kroz cijeli moj život tu smo provodili veliki dio ljeta, a ponekad i dio zime. Dunav protiče na oko dvije stotine metara od kuće te sam se kao dijete često kupala i igrala pored vode. Pravila sam kućicu na drvetu, imala svoju družinu po uzoru na neke od omiljenih junaka iz dragih mi knjiga za djecu, sa drugarima preko ljeta zarađivala za džeparac berući voće na okolnim plantažama, vozila bicikl od jutra do mraka, igrala se istraživača po okolnim šumama, s majkom pravila ajvar i džemove, a sa ocem pomagala komšiluku kada se peče rakija. Tako živopisno djetinjstvo učinilo me je i danas veoma vezanom za ovaj kraj, te i sada ovdje često boravim – ističe Ivana i dodaje da se bavi nekim poljoprivrednim poslovima, s obzirom na to da smo vidjeli da je i njen otac Gordan umio da sadi i njeguje povrće i voće u dvorištu:

– Oduvijek sam voljela da se bavim vrtlarstvom i uz moju majku, koja je na imanju bila glavni pejzažni arhitekta, bila sam sa tatom izvođač radova. Komšije su me hvalile, a ja uživala u tome da tati vrijedim kao tri sina.

Ona također ne krije da ju je pandemija naučila mnogim stvarima, a da vrijeme najviše koristi za kreativne stvari koje je ispunjavaju:

– Srećnom me čine, na primer, smijeh mojih sestričina Noemi i Anael, duhovitost mojih bratanaca Saše i Nikole. I sa familijom i sa mnogobrojnim prijateljima čujem se često putem Facetime ili Vibera i sličnih aplikacija… Strpljivo čekamo da pandemija prođe, pa da obnovimo stari način komunikacije, zagrlimo se… U slobodno vrijeme volim da slikam, da pravim kolaže, gledam putopisne emisije, slušam muziku, vježbam…