Četvrtak, 18.04.2024.

Edis Hadžić za PRESS: Takmičenje u ‘Zvezdama Granda’ mi je pomoglo u karijeri

Četvrtak, 21.10.2021. | Intervju | Magazin | Muzika | Najnovije | Showbiz

Edis Hadžić, mladi bosanskohercegovački pjevač koji svojim glasom svakodnevno oduševljava slušaoce govorio je danas za PRESS.

Intervju sa Edisom donosimo u nastavku:

Koliko ti je pojavljivanje u Zvezdama Granda pomoglo u karijeri?

Svakako da mi je učešće na najvećem regionalnom takmičenju pomoglo, jer samo pojavljivanje na Zvezdama Granda je jedna velika prilika za afirmaciju nas mladih pjevača. Mogu reći da je meni donijelo dosta dobrih stvari, prije svega dobru reklamu, što je jako važno za dalji napredak, a onda i mnogo poznanstava, lijepog druženja…

Obzirom da je situacija sa Korona virusom posebno pogodila pjevače, kako ti se sada nakon ublažavanja mjera čine nastupi?

U periodu pandemije bilo je neobično bez javnih nastupa. U proteklom periodu smo puno radili. Ljudi su se uželjeli svirki, tako da mogu reći da je situacija sve bolja. 

Koju pjesmu najviše voliš da pjevaš?

Postoji mnogo pjesama koje su meni jako drage. Ali ako bih morao da izdvojim jednu, neka to bude pjesma Tošeta Proeskog-Čija si.

Razmišljaš li o svom albumu?

Mislim da je album jedan ozbiljan korak prema kojem polako idem. S obzirom da sam izabrao put nekog laganog napretka, sigurno da će doći vrijeme kada ću ozbiljnije razmišljati o albumu. Mislim da je još uvijek rano za to. 

Čime želiš da se baviš u budućnosti?

Muzika je sigurno jedna od opcija. A s obzirom da studiram biologiju i da bih uskoro trebao magistrirati, najviše bih volio uklopiti ta dva zanimanja. 

Javljaju li ti se djevojke nakon nastupa na društvenim mrežama? 

Ne bih to želio komentarisati (smijeh)…

Kako uspijevaš sačuvati svoj privatni život daleko od očiju javnosti?

Trudim se da privatne stvari zadržim za sebe, najviše vremena provodim sa ljudima koji nemaju veze sa javnim životom i na mjestima koja nisu toliko izložena javnosti. 

Ispričaj nam neku zanimljivu situaciju u kojoj si se našao u svojoj karijeri koju ćeš pamtiti do kraja života.

Ne bih mogao izdvojiti neku posebnu situaciju, mogu samo reći da svaki nastup, svako putovanje obilježi toliko zanimljivih anegdota, a koje možda i nisu nisu za javnost (smijeh)…

I na kraju veliki pozdrav za čitaoce PressMedia portala.