Četvrtak, 24.10.2024.

Jasna Ornela Beri: Istupom Milene Radulović otvorena je Pandorina kutija

Srijeda, 20.01.2021. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Bosanskohercegovačka glumica Jasna Ornela Beri gostovala je u emisiji BHT1 uživo na BHRT- u te se osvrnula na aktualna dešavanja u vezi za hrabrim istupom srbijanske glumice Milene Radulović. Naime ona smatra da živimo u društvu hipokrizije, društvu poremećenih vrijednosti, okruženi smo moralnim nakazama i kod nas žrtva često ispadne krivac.

Prema njenim riječima, istupom srbijanske glumice Milene Radulović, a potom i drugih djevojaka koje su prijavile da ih je učitelj glume Mika Aleksić silovao i seksualno zlostavljao, otvorena je Pandorina kutija.

“Dobro je da je neko skupio hrabrosti da progovori o tome i da ga prijavi, ali mislim da će od toga malo šta biti… Ja mu želim najgoru kaznu, ali, nažalost, mi živimo u društvu skrojenom prema muškarcu”, istakla je.

Ona je dodala da će se žrtve sada naći u nezavidnoj poziciji, jer je teško dokazati da su bile zlostavljane.

“Naša profesija je jedna od najugroženijih u doba korone, ljudi nemaju posla.. Svi ti koji su u igri, imaju uticaja.. Nećete imati posla, zaobilaziće vas, govoriće da ste loš glumac…”, naglasila je Beri.

Kako je rekla, takve stvari se oduvijek dešavaju, ne samo na akademijama, u kulturi.

“Akcent je sad bačen na glumce, ali seksualno zlostavljanje je prisutno svugdje, u svim oblastima.”

Prema njenim riječima, dio krivice snose i roditelji.

“Ako on uslovljava da djeca ne smiju ništa roditeljima pričati, meni bi to bio crveni alarm da se dešava nešto što ne treba”, rekla je ona.

Dodala je kako ne treba generalizovati stvari, jer nisu svi profesori zlostavljači, te da je neophodno da roditelji grade zdrav odnos sa svojom djecom i imaju uvid u sve što oni rade.

“Mi smo jedno primitivno društvo koje misli da je batina iz raja izašla, a to je potpuno pogrešno. Bitno je razgovarati sa svojom djecom, steći njihovo povjerenje, da bi se oni mogli otvoriti i iskreno o svemu pričati”, istakla je poznata bh. glumica.