Nedjelja, 05.05.2024.

PRIČA O PJESMI ANE NIKOLIĆ: Mišo moj

Subota, 18.09.2021. | Magazin | Muzika | Najnovije | Showbiz

Interpretacija neke pjesme nije nimalo jednostavna stvar. Proniknuti u stvarno značenje stihova je zahtjevan posao za koji nikad ne možemo bitisigurni da li smo ga doveli do kraja, kao i da li smo ga valjano obavili. Osjećaj sumnje u kvalitet odrađenog je sveprisutan, te samo potvrđuje silinu koju stihovi posjeduju. Zbog toga ono čuveno pitanje – šta je pisac ili pjesnik htio da kaže – stoji kao bespredmetno, jer u suštini nikad sa sigurnošću nećemo znati šta je neko htio da kaže. U to smo se mogi uvjeriti i kada je Ana Nikolić objavila jedan od svojih najvećih hitova “Mišo moj”.

Poslije medijskih nagađanja kako je pjevačica Ana Nikolić pjesmu “Mišo moj” posvetila svom bivšem dečku, kontroverznom biznismenu Rodoljubu Raduloviću poznatijem kao Miša Banana, tekstopisca Marinu Tucaković pogodila je ova priča jer, kako tvrdi, pjesma je posvećena njenom pokojnom sinu Milošu Raduloviću

-Pjesmu sam pisala u svom najtežem životnom periodu, kada sam izgubila sina! Dugo sam razmišljala ko bi mogao ove snažne emocije da prenese publici, a onda je izbor pao na Anu Nikolić. Inače, kada je Ana svojevremeno promovisala pjesmu “Mišo moj”, bilo je nagađanja da je pjesma posvećena kontroverznom biznismenu Miši Banani, ali to nije istina.

Koincidencija je da se obojica zovu istim imenom, a i prezimenom, a to što je Ana bila u bliskom odnosu sa Rodoljubom Radulovićem nema veze sa pjesmom. Jako je ružno da se ta priča o mom pokojnom sinu provlači kroz novine – rekla je Marina Tucaković.

Podsjećanja radi, u vrijeme kada je pjesma ugledala svjetlost dana, pjevačica je rekla:

-Bilo mi je jako teško, a kada je Marina izrazila želju da ja otpjevam pjesmu “Mišo moj”, sva sam se naježila. Jedva sam skupila snagu da pjesmu snimim i iznesem na način koji se od mene očekuje.

Nakon svega, valjalo bi upamtiti da pjesme doživljavamo i interpretiramo sami za sebe. Svako posebno doživljava neku numeru, u njoj se nalazi ili ne nalazi, s njom se poistovjećuje ili ne, tako da ne može očekivati da neko drugi pronikne u srž pjesme za njega. Ako ovoliko nagađamo i špekulišemo o tome kome je pjesma posvećena, kako se ne zapitati koliko nagađamo o njenom značenju…