Petak, 25.10.2024.

Cijela Jugoslavija je obožavala! Za njom su muškarci sjekli vene, udavala se tri puta, a evo kako izgleda na pragu devete decenije života

Ponedjeljak, 15.02.2021. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Bila je jedna od prvih fatalnih žena stare države. Ova glumica i pjevačica je opčinila mnoge kada se još kao mlada fotografisala za naslovnicu tadašnjeg magazina “Studio”. Njeno ime je Dunja Rajter.

Neki bi rekli da je živjela život iz snova, a kako je sama priznala jednom prilikom, nikada nije htjela da bude “seks simbol”. Rođena je 1940. u Hrvatskoj. Krasila je naslovnu stranu poznatog magazina i od tada se njen život promijenio. Za njom su ludili mnogi Jugosloveni, ali je ubrzo njena popularnost otišla i van granica tadašnje države.

Preselila se u Njemačku i tamo nastavila život. Udavala se tri puta. Prvo za Njemca, ali taj brak je trajao kratko. Nako toga se zavjetovala na ljubav Britancu Lesu Hamfrisu. Za tu priliku je organizovana velika svadba. Godine 1972. postala je njegova žena i tu ceremoniju je nadgledala policija iz vazduha. Svi gosti su bili posebno tretirani, a najviše je po želji mlade čuvana njena majka. Od njega se razvela poslije četiri godine, a tek 2009. opet stala na ludi kamen za Majklom Ajhlerom.

Plijenila je izgledom i talentom, a nastavila je da gradi karijeru daleko od rodne Jugoslavije. Omiljena je i među kolegama, a često posjećuje i glumačke manifestacije. Snimila je deset albuma, 15 singlova i glumila u više od 25 filmova.

Danas ima 80 godina i uživa u popularnosti na podrčju Njemačke.