Nedjelja, 05.05.2024.

Tom Hanks će voditi specijalnu emisiju povodom Bidenove inauguracije

Četvrtak, 14.01.2021. | Film | Magazin

Proslavljeni američki glumac Tom Hanks vodit će specijalni program nakon inauguracije novoizabranog američkog predsjednika Joe Bidena i potpredsjednice Kamale Harris.S obzirom na pandemiju koronavirusa, programi koji su redovno pripremani uz inauguraciju američkog predsjednika, ove godine bit će održani u nešto drugačijem obliku.

Specijalna emisija koju će voditi popularni glumac Tom Hanks, trajat će 90 minuta, a pored Hanksa, zabavni program će upotpuniti Justin Timberlake, Demi Lovato, Jon Bon Jovi i Ant Clemons.

Prema programu emisije, kratke intervjue trebali bi dati i novi predsjednik SAD-a Joe Biden kao i potpredsjednica Kamala Harris.

Emisija će se prikazati na svim glavnim američkim TV mrežama kao što su ABC, CBS, CNN, NBC i MSNBC, a uživo će se emitirati na kanalima društvenih mreža YouTube, Facebook, Twitter, Twitch, kao i na streaming servisu Amazon Prime.

Inače, proces inauguracije predsjednika SAD-a u okolnostima bez pandemije koronavirusa prati i veliki muzički performans, a kroz historiju brojne zvijezde su imale tu čast da prisustvuju inauguraciji američkih predsjednika.

Aretha Franklin je 2009. godine pjevala na prvoj inauguraciji Baracka Obame. Uz nju su nastupili Bruce Springsteen, U2, Shakira i Stevie Wonder.

Četiri godine poslije, na njegovoj drugoj inauguraciji, čast da otpjeva nacionalnu himnu pripala je Beyonce.

Donald Trump, sa druge stane, morao se zadovoljiti ne baš toliko popularnim pjevačima na svojoj inauguraciji zbog bojkota većine zvijezda američke muzičke industrije koje od samog početka njegovog mandata nisu podržavale njegovu politiku.

(klix)