Nedjelja, 28.04.2024.

Životna priča Megan Fox: Ljepota ju je skupo koštala

Četvrtak, 12.08.2021. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Megan Fox (35) više puta je proglašena jednom od najatraktivnijih holivudskih glumica. Svoju karijeru počela je filmom „Transformeri“, nakon čega je doživjela vrtoglavi uspjeh. Njena ljepota i atraktivan izgled su joj pomogli da od anonimne djevojke postane sex simbol svjetskog glumišta. Međutim, Megan je često padala u depresije zbog toga što se našla u situacijama seksualne objektivizacije.

Žrtva seksualnog uznemiravanja

Na audiciji za ulogu u filmu „Transformeri“ Megan je morala prati automobil koji je pripadao režiseru filma Michaelu Bayu, koji ju je snimao tokom audicije. Dobila je ulogu, ali već tokom prve sedmice snimanja filma suočila se s konstantnim uznemiravanjem i vrijeđanjem, te izjavama poput one da nije dovoljno lijepa. U bilo kojoj prilici kada je pokušavala razgovarati o svom liku i razvoju karaktera, rečeno joj je samo da se fokusira na to kako izgleda. Sve to je primijetio jedan od glumaca iz filma “Shia LeBeouf”, koji je uočio da Megan veoma loše podnosi takav pritisak i da upada u depresiju.

Megan je iz potpune anonimnosti ubačena u ulogu koja pršti seksepilnošću ispred cijelog svijeta i ubrzo je proglašena najseksepilnijom ženom u Americi – izjavio je Shia, dodavši kako mu je jasno zbog čega se Megan osjećala neprijatno.

Uprkos svemu, snimila je još dva uspješna dijela filma „Transformeri“, kada je već izgradila ime i spremno i odlučno se borila za svoje stavove. Nakon što je otvoreno govorila o svemu što je doživjela na setu, Megan je dobila otkaz i nije više bila dio franšize. Kao posljedica toga, cijela holivudska elita ju je počela izbjegavati, pa je imala problema s angažmanima za nove uloge. Zbog toga se udaljila od svjetla reflektora i prihvatala manje uloge koje su se sviđale isključivo njoj. Nakon skandala u vezi sa snimanjem filma „Transformeri“, Megan nije ostvarila niti jednu veliku ulogu, a njena karijera je polako počela nestajati.

Veliku pažnju privuklo je Meganino pojavljivanje u spotu za pjesmu „Love the Way You Lie“ popularnog repera Eminema i Rihanne. Sav zarađeni novac od snimanja, Megan je donirala u humanitarne svrhe za žene žrtve nasilja.

– Novac i najvećih filmski hitovi nisu najvažniji u cijeloj ovoj priči. Važno je da pronađete ono što volite i radite to – izjavila je jedne prilike Megan.

Kada je riječ o ljubavnom životu ove popularne glumice, svojim izborima često je šokirala javnost. Međutim, kao djevojčica i tinejdžerka pohađala je katoličku školu, njeni roditelji joj nisu dopuštali da ima dečka, a čak su joj zabranili da poziva prijatelje u njihov dom. Jednom je prilikom otkrila kako je u životu, zapravo, imala samo dvije ozbiljne veze. Kad su joj bile 23 godine, većina njenih vršnjakinja je uživala u provodima, izlazila svake noći, dok se Megan posvetila majčinskim obavezama. Tačnije, najozbiljnije je shvatila ulogu pomajke 8-godišnjeg Kassiusa, sina tadašnjeg zaručnika Briana Austina Greena, kojeg je upoznala sa samo 18 godina, dok je njemu bilo 30.

Nakon što je pronašla sebe u poslovnom smislu, pronašla se i u ljubavi, kada se 2010. godine udala za Briana, zvijezdu jedne od najpopularnijih serija svih vremena “Beverly Hills 90210”, s kojim je dobila trojicu sinova. Megan i Brian su se upoznali 2004. godine na snimanju serije “Hope and Faith”, a glumica je tada rekla da je odmah osjetila privlačnost. Međutim, glumački par je prošao kroz poprilično težak i bolan razvod, prije nego što su svom braku odlučili dati još jednu šansu nakon što su saznali da je Megan ponovno trudna. Nagađalo se ko je otac djeteta i Megan je uskoro otkrila da je to Brian. Trećeg sina su nazvali Journey, da bi se podsjetili koliko su daleko zajedno stigli. Javnost je uvijek šokirao njihov odnos i to zbog toga što je Brian od Megan stariji 13 godina.

Brian je 2017. godine progovorio o njihovom braku kazavši kako je brak težak. Glumac je u javnosti često bio viđen bez vjenčanog prstena, a nedavno je i konačno došlo do razvoda ovog turbulentnog braka. Nakon svega što su proživjeli zajedno, oboje su krenuli dalje. Ono što je još jednom zaintrigiralo javnost jeste to da se njih dvoje nisu saglasili oko odgoja sinova.

Nova veza, novi početak

Megan je u proteklom periodu često viđana s različitim muškarcima, ali čini se kako se nijedan nije zadržao u njenom životu. Nakon razvoda najduže je u vezi s muzičarem Machineom Gunom Kellyjem, kojeg je upoznala u martu 2020. godine na snimanju filma “Midnight in Switchgrass”. U javnosti su viđeni skupa u aprilu 2020. godine, nakon što su mediji prenijeli da su se Megan i Brian zvanično razveli. Megan i Kelly svoju vezu nisu izlagali javnosti, ali se sada šuška i o zarukama.

Majčnistvo

Kako bi se mogla posvetiti odgoju sinova, Megan je sebi obećala da će godišnje snimati samo jedan film, a sav novac sprema u fondove i štedi za njihovo fakultetsko obrazovanje.

Zaljubljenik u historiju

Malo je poznato da je Megan veliki obožavatelj arheologije i historije pa je osmislila i pokrenula vlastitu emisiju u kojoj istražuje drevne gradove i izgubljene svjetove.