Petak, 19.04.2024.

Nakon Tome, stiže biografski film o Džeju Ramadanovskom

Subota, 04.12.2021. | Film | Kultura | Magazin | Najnovije

Najavljeno je da će se snimati biografski film o srpskom pjevaču Džeju Ramadanovskom, koji je preminuo prošle godine u 57. godini života. Ideju je podržala i komisija Filmskog centra Srbije, piše Kurir.

Film bi se trebao zvati Nedjelja, prema pjesmi koja je proslavila Džeja. Nedjelja je također dan na koji je Džej preminuo.

“Uzbudljiva priča o životu Džeja Ramadanovskog prikazana je bez suvišne patetike, s upečatljivim likovima. Scenarij se drži bitnih činjenica iz njegove biografije, tretirajući ih sa simpatijama prema glavnom liku”, objasnili su članovi komisije Filmskog centra Srbije. Dodali su da smatraju da je film potencijalni hit kada se uzmu u obzir biografija i popularnost pokojnog pjevača.
Kako su tamošnji mediji pisali, srpski pjevač preminuo je nakon zatajenja srca. Nekoliko godina prije smrti podvrgnuo se operaciji srčanih zalistaka.

Ramadanovski je rođen u Beogradu 1964. godine u romskoj obitelji podrijetlom iz Makedonije. Glazbom se počeo baviti krajem osamdesetih, a devedesetih je stekao slavu u svim zemljama bivše Jugoslavije.