Četvrtak, 28.03.2024.

Prva virtuelna dodjela MTV Video Music nagrada održana pod maskama!

Ponedjeljak, 31.08.2020. | Magazin | Showbiz

Pred stotinama poznatih imena muzičke industrije i njihovih obožavatelja, sinoć su MTV-jeve Video Music nagrade održane virtuelno, iz studija u New Yorku. Bez crvenog tepiha, sve zbog mjera socijalne distance koje su na snazi kao način suzbijanja širenja koronavirusa, te obavezno nošenje zaštitnih maski.

Ovu, po svemu neobičnu dodjelu, nije obilježila samo pandemija virusa, već i sjećanje na preminulog glumca Chadwicka Bosemana. Zvijezda filma “Black Panther” preminula je u svom domu 28. kolovoza ostavivši svijet u šoku. Boseman je bolovao od raka debelog crijeva, a kako je svoju privatnost štitio od javnosti, rijetki su znali za njegovu dijagnozu. Takodjer, brojni izvodjači su pomenuli i ne tako davni  nemili dogadjaj koji je podigao Ameriku na noge u borbu za ravnopravnost afroamerikanaca.

Lady Gaga, dobitnica VMA za najbolju saradnju s Arianom Grande (“Rain on me”), pokazala je nekoliko maski različitog dizajna, maske koje samo ona može iznijeti u totalno neobičnom stilu.

Ovo su i ostali dobitnici:

Nagradu za video godine odnio je The Weeknd za pjesmu “Blinding Lights”, najbolji hip-hop video je “Savage” Megan Thee Stallion, a najbolji rock Coldplayev za “Orphans”.

Trijumfirala je i k-pop grupa BTS – njihova pjesma “ON” po izboru žirija i publike najbolji je pop video, a odnijeli su nagradu i za najbolju grupu te koreografiju.

Nagradu za najbolju režiju dobio je spot “The Man” Taylor Swift, za scenografiju “Mother’s Daughter” Miley Cyrus, a za najbolje vizualne efekte “Physical” Dua Lipe.

Nagradu za “push” izvođača odnijela je Doja Cat, a slavili su i Maluma i J Balvin za najbolji latino video “Que pena”.