Petak, 29.03.2024.

Armin Muzaferija na Turkoviziji osvojio treće mjesto

Ponedjeljak, 21.12.2020. | Magazin | Muzika

Armin Muzaferija koji je ove godine predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Turkoviziji, sinoć je u Istanbulu na ovom međunarodnom muzičkom takmičenju osvojio treće mjesto.

U konkurenciji 26 zemalja, među kojima su bile i Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija, naš umjetnik je sa pjesmom “Džehva” osvojio 194 boda i smjestio se na treću poziciju.

U dosadašnjoj karijeri Muzaferija je nastupao na više različitih internacionalnih festivala i takmičenja, a treće mjesto na Turkoviziji je njegov do sada najveći uspjeh na jednom inostranom muzičkom takmičenju.

Događaj je pratio višemilionski auditorijum, a uzimajući u obzir skromna finansijska sredstva kojima je naš predstavnik raspolagao, može se reći da je ovaj uspjeh ravan pobjedi.

Armin je još jednom opravdao ulogu najboljeg ambasadora BiH, predstavivši našu zemlju, kulturu i muzičko naslijeđe u najljepšem svjetlu.

Turkovizija 2020 je četvrto izdanje ovog takmičenja, koje je emitirano online nakon pet godina pauze u organizaciji Turkish Music Box televizije (TMB TV).

Svi nastupi su ranije snimljeni i pripremljeni.

Prvo izdanje je održano 2013. u Eskišehiru, a ove godine kao i 2015. u Istanbulu.

Poslušajte pjesmu s kojom je Muzaferija osvojio treće mjesto: