Srijeda, 23.10.2024.

Slavne ličnosti o modi “velikih grudi” i vađenju implantata

Četvrtak, 20.08.2020. | Magazin | Showbiz

Da li je prošla moda “velikih grudi”? Otkrivamo koje su se to slavne ličnosti ipak odlučile izvaditi implantate i vratiti se prirodi.

Novi trend u svijetu vlada i itekako se otvoreno priča o tome. Naime nekada je to bilo strogo čuvana tajna i zabranjena tema, dok danas razgovarati o umjetnim grudima i plastičnim operacijama, postaje najnormalnije tema za diskusiju. Zato su ove poznate glumice, pjevačice i modeli otvoreno ispričale svoju priču o implantatima u grudima i obrazložile zašto su ih uklonile iz svoga tijela.

Dvijehiljadite su bile sinonim kod slavnih ličnosti za razne hirurške korekcije, a posebno povećanje grudi među mladim glumicama, modelima i pjevačicama. Nema ko na sceni nije poželio malo doraditi svoje ženske atribute koje ponosno pokazuju u otvorenim haljinama i bikinijima u toku ljetnih sezona ali i na crvenim tepisima.

Međutim izgleda da je prošla moda velikih grudi, a mnoge poznate ljepotice odlučile su izvaditi implantate iz svoga tijela i vratiti se prirodi.

Vrlo je glasno o zahvatu vađenja silikona iz grudi govorila je bivša manekenka Chrissy Teigen na svojim društvenim nalozima, a ugradila ih je prije desetak godina. Chrissy je na početku svoje karijere modela poželjela promjenu i odlučila povećati grudi. Međutim nakon dvije trudnoće, sve se promijenilo.

Supruga Johna Legenda tako se usred pandemije odvažila na zahvat uklanjanja silikona, a sve je obrazložila riječima: ‘Želim ih izvaditi. Mnogi su naravno znatiželjni zašto to radim. Jednostavno je, poslužile su mi dobro dok je trebalo. Sada sam zadovoljna svojim grudima. Moći ću napokon normalno spavati na trbuhu. I ne brinite, i dalje ću imati grudi.’ Inače, Chrissy se mnogo voli šaliti na svoj račun, tako da i ova izjava je totalno u njenom fazonu.

Bivši model i majka svjetski poznatih manekenki Gigi i Belle Hadid, Yolanda Hadid, nakon što je objavila da joj curi tekućina iz silikonskih grudi, odmah je odlučila ukloniti ih. Problem curenja silikona nastaje zbog nestručnog rukovanja prilikom stavljanja implantata, nakon traume ili nakon dugogodišnjeg nošenja implantata, odnosno više nego što proizvođač preporučuje.

Imala je snažnu poruku za sve dame:
‘Živite život bez plastičnih operacija, botoksa i implantata. Vaše zdravlje je najbitnije’.

Još 90-ih proslavila se kao članica grupe Spice Girls, a grudi je Victoria Beckham povećala vrlo rano, već u dvadesetima. Kada je malo sazrela, shvatila je da joj nisu potrebne te odlučila ukloniti implantate koji su u njenom slučaju bili dosta izraženi.
Poruka Victorie još prije nekoliko godina je glasila ovako:

‘Nemojte se zafrkavati sa svojim grudima i tijelom. Budite zadovoljni prirodnim izgledom i onime čime ste obdareni’.

Za sami kraj smo ostavili najveće iznenađenje, poznata nam svima, Pamela Anderson. Neko ko je bio sinonim za velike grudi, ali izgleda da je i ona vremenom shvatila kako joj zapravo ne pristaju.

 ‘Znate, ja sam jako sitna osoba. Tako velike grudi jednostavno mi nisu pristajale. Shvatila sam da su pretjerane i da izgledaju nezgrapno. Razlog mog uklanjanja implantata bio je isključivo estetski, a onda kada sam ih izvadila doktori su vidjeli da je jedan probušen te da je počeo curiti’, objasnila je najpoznatija plavuša iz serije Baywatch.