Ponedjeljak, 20.05.2024.

Hamdija Salihbegović: Sretan sam što se ova nova ljepotica uklapa u moje trenutne aspiracije i inspiracije

Subota, 15.08.2020. | Magazin | Muzika

Hamdija Salihbegović član grupe “Konvoj” pohvalio se na svom Facebook profilu kako je dobio gitaru.

Njega je kako je kazao za PRESS, zvao Mirza Kovačević koji je odlučio zajedno sa svojom ekipom da mu poklone hand made gitaru.

“Zamislite telefonski poziv u kojem vam saopšte sljedeće: “Ja i ekipa smo odlučili da ti poklonimo hand made gitaru, tvoje je samo da dodješ po nju! Hvala Mirza Kovačević, G pickups Nermin Hodžić i Darko Leka, od srca. MK LP mi je main gitara evo već šesta godina. Sretan sam što se ova nova ljepotica uklapa u moje trenutne aspiracije i inspiracije. Vjerujem da će sa sobom donijeti neka nova uzbuđenja, a uskoro će imati premijeru na visokoj nozi. Također hvala Muris Varajic koji je kumovao mom i Mirzinom prijateljstvu. Idemo u nove avanture.”, napisao je Hamdija na Facebook-u.

Hamdija Salihbegović več šest godina svira na MK guitars koju je napravio Mirza Kovačević. Ovo je druga koju je također napravio Mirza samo za njega. Magnete za novu gitaru izrađivali su Nermin Hodžić i Darko Leka.

Također, pitali smo Hamdiju o kakvoj se premijeri radi međutim nije htio otkrivati detalje rekavši “neka to ostane tajna”. 

Vjerujemo da nam ova kultna grupa priprema iznenađenje koje će obradovati sve njihove fanove.