Srijeda, 23.10.2024.

Polumjesec kao motiv na kreacijama francuske dizajnerice Marine Serre je novi modni hit!

Petak, 14.08.2020. | Magazin | Showbiz

Logotip polumjeseca na kreacijama francuske dizajnerice Marine Serre sve je popularniji medju poznatim damama iz svijeta showbizza

Mladoj francuskoj dizajnerici Marine Serre u svega tri godine, pošlo je za rukom ostvariti uspjeh na modnoj sceni o kakvom brojni dizajneri mogu samo sanjati.

Prošli petak javnost je mogla premijerno pogledati film ‘Black is King’ sa Beyonce u glavnoj ulozi, u kojem je diva nosila prepoznatljivi kostim Marine Serre. S tim u vezi, poput pravog obožavatelja lika i djela svoje kolegice, Adele joj je na objavljenoj fotografiji odala počast noseći uski top identičnog dizajna.

Polumjesec na različitim krojevima kostima i topova, ove su godine viđeni na brojnim poznatim damama iz svijeta showbiznisa poput pjevačice Lorde, Rosalie, Due Lipe te slavne reality zvijezde Kylie Jenner.

Nakon premijere filma ‘Black is King’ kako saznajemo, potraga za komadima s potpisom 27-godišnje francuske dizajnerice Marine Serre skočila je za rekordnih 426 posto.

Francuska modna dizajnerica Marine Serre svoj prepoznatljivi motiv polumjeseca isticala je na mnoštvu odjevnih komada, kao i u svojoj capsule kolekciji stvorenoj u saradnji s američkim sportskim divom Nike.

Svoju prvu kolekciju lansirala je 2017. godine te postigla ogroman uspjeh i interesovanje. Bez obzira što je logotip polumjeseca star svega tri godine, dovoljno je prepoznatljiv na modnoj sceni, nešto poput Guccijevog znaka sa dva slova G

Zaštitni znak brenda Marine Serre njegova je posvećenost održivosti, a reciklirani materijali čine 50 posto njenih kolekcija. Teme okoline uklapaju se u njen rad, a svoju kolekciju namijenjenu prošlogodišnjoj sezoni jesen/zima za modni časopis Vogue opisala je kao stvaranje novog svijeta nakon apokalipse, na sasvim novi način u sigurnoj zoni pod zemljom.

Ne samo Beyonce koja se pokazala velikom obožavateljicom kreacija Marine Serre noseći ih ponosno na mnogim javnim dogadjajima, već čitava vojska slavnih dama, osigurale su uspjeh 27- godišnjoj dizajnerici čija je karijera tek započela ali itekako ide uzlaznom putanjom.