Petak, 26.04.2024.

Premijera predstave ‘O medvjedima i ljudima’ i na youtube kanalu NPS

Subota, 12.12.2020. | Kultura | Magazin

Ulaznice za premijerno izvođenje dramske predstave “O medvjedima i ljudima” autora i režisera Saše Anočića danas, 12. desembra rasprodane su u rekordnom roku. Odlukom menadžmenta Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) ljubitelji pozorišne umjetnosti premijeru će moći gledati i putem live streama na youtube kanalu NPS. 

Prva repriza će biti izvedena u petak, 18. decembra, a ulaznice su dostupne na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.

Iz NSP napominju publiku da se tokom predstave i za vrijeme pauze pridržavaju epidemioloških mjera (nošenje maski, držanje distanice).  

– “O medvjedima i ljudima” je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našim najbližima. Svi likovi su kroz život stekli neko “oštećenje”. To “oštećenje” ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju “medvjedi” – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo – saopćeno je iz NPS.

U predstavi igraju: Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan, muzičari Sead Derviškadić i Mirza Balić.

Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti online: www.nps.ba, putem e-maila: [email protected], telefonskim putem na broj: 033221682.