Petak, 29.03.2024.

Prijateljica Melanie Trump u novoj knjizi otkriva detalje njihovog 15-godišnjeg druženja

Utorak, 07.07.2020. | Magazin | Showbiz

Nakon što je sud odobrio distribuciju knjite Mary Trump, u kojoj autorica piše sve najgore o svom stricu Donaldu Trumpu, aktuelnom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država koji je u kampanji za drugi mandat, stigla je nova glavobolja za predsjedničku porodicu.

Stephanie Winston Wolkoff, bivša bliska prijateljica Melanie Trump napisala je knjigu „Melania and me” u kojoj donosi detalje 15 godina dugog druženja s prvom damom SAD, te posebno o dešavanjima u Bijeloj kući od februara 2017.

Knjiga bi se trebala naći u prodaji 1. septembra ove godine. Wolkoff je bila najbliža saradnica Melanie sve dok nije „iznenada i brutalno izbačena na ulicu”.

Bila je pod istragom zbog optužbi da je Trump nenamjenski potrošio dio od 107 miliona dolara donacija koje je dobio tokom kampanje, te za svoju inauguraciju početkom 2017. godine. Ona je tokom tog procesa tijesno sarađivala s tužiocima, zbog čega je izgubila naklonost Trumpovih.

Google Books opisao je sadržaj predstojeće knjige kao „otrivajući eksplozivni portret 15 godina dugog prijateljstva Stephanie Winston Wolkoff s Melaniom Trump, te njena zapažanja o dešavanjima u Bijeloj kući koja je u tom periodu bila u najhaotičnijem stanju u historiji”.

Trumpovi, posebno Donald, predmet su cijelog niza knjiga koje su napisane od trenutka kada se kandidirao za predsjednika SAD prije pet godina.

„Fire and Fury” Michaela Wolfa sadrži zapanjujuće detalje prljavština u izbornom štabu i porodici Trump.

Bob Woodward je 2018. objavio „Fire”, knjigu u kojoj piše o tome kako su se najbliži saradnici, uz ostalo, utrkivali među sobom da sakriju ili ukradu papire s stola predsjednika SAD, da ih ovaj ne potpiše.

John Bolton nedavno je objavio knjigu „The Room Where It Happened” u kojoj je svjedočio o haosu u Bijeloj kući. U njoj tvrdi da je Trump ucjenjivao Ukrajinu da otvori istragu protiv Joe Bidena, njegovog rivala u utrci za novi predsjednički mandat, te da je aktuelna administracija ohrabrivala predsjednike Srbije i Kosova da trguju teritorijama na Balkanu.