Subota, 27.04.2024.

ČIM UĐETE U AUTO, UPALITE GRIJANJE – VELIKA GREŠKA! Majstori otkrivaju TRIK: Samo ovako ćete BRŽE da se zagrijete

Srijeda, 10.01.2024. | Lifestyle | Najnovije

Na niskim temperaturama koje su nas ove nedjelje “iznenadile”, mnogi vozači su drhtali u automobilima dok su kretali na posao. Srećom, postoji nekoliko savjeta koji će vam “ugrijati” hladna jutra. Složićete se, niko ne voli da uđe u hladan auto.

Neki čak pale automobil nekoliko minuta prije nego što uđu u njega, što mu daje vremena da se zagrije. Međutim, postoji još efikasniji način da zagrijete svoje vozilo.

Pouzdani profesionalci za automatizaciju (TAP) su ranije podijelili savjet za vožnju. U postu na blogu, stručnjaci su rekli da uvijek treba da smanjite temperaturu automobila na hladno i isključite ventilator.

“Možda izgleda pogrešno, ali tako funkcioniše sistem grijanja/hlađenja automobila. Zatim, nakon malo vožnje, okrenite ga na toplo i uključite ventilator. Ovako će brže postati toplije, nego ako uđete i odmah ga uključite na maksimalnu temperaturu”, pišu stručnjaci.

Kada razmislite o tome, ovaj trik zapravo ima mnogo smisla. Za vozače koji imaju kontrolu klime ovo pravilo ne važi, jer će njihovi automobili automatski regulisati temperaturu.