Petak, 25.10.2024.

Ubica broj jedan partnerskih odnosa! Ekspert otkriva da ako ovo ne promijenite, slijedi vam siguran kraj veze

Ponedjeljak, 21.08.2023. | Lifestyle | Najnovije

Ukoliko ste počeli da osjećate prezir prema partneru, to je jasan znak da ste u finalnoj fazi završetka veze.

Mnogi ljudi imaju probleme u vezi, ali često ne umiju da procijene u kojoj su fazi. Da li su pred raskidom, da li još uvijek ima nade ili je ipak bolje da svako ode svojim putem. 

Transformacioni kouč, specijalizovana za partnerske odnose, Slađana Trikić navodi da postoji jedna stvar koja pokazuje da vam je kraj veze zagarantovan i da ste takreći u finalnoj fazi, ukoliko nešto hitno ne preduzmete:

– Ko je ubica broj jedan tvog partnerskog odnosa? To je upravo osjećaj prezira. Dakle, pogledaj u sebe i pogledaj kako reaguješ kada ti se tvoj partner obraća, kada ti nešto priča, kada iznosi svoje mišljenje, kada je sa tobom u istoj prostoriji. Da li ti tada kroz glavu prolaze misli tipa “ne mogu više da te gledam, ne mogu da te slušam, gadiš mi se, jadan si, glup si, ne poštujem te”? Da li tada osjećaš emocije poput bijesa, mržnje, agresije i prezira, naravno – pita Slađana i ističe da ukoliko želiš da spasiš svoj partnerski odnos prije svega treba da znaš da je, ukoliko se ovako osjećaš, to terminalna faza vašeg partnerskog odnosa i da je neophodno da, radeći na sebi, taj prezir i ukloniš.