Petak, 25.10.2024.

Njih je četvoro u vezi: Razveli su se da bi svi bili zajedno

Subota, 19.08.2023. | Lifestyle | Najnovije

Dva bračna para su se razvela kako bi formirali poliamornu četvorku nakon što su se zaljubili jedno u drugo.

“Niko od nas nije tražio životne partnere, ali to je ono što smo pronašli. Nakon što smo se svi zaljubili, etiketa “poliamornog” nam je dodijeljena”, rekla je Rejčel Rajt za “NeedToKnow”, a prenosi Telegraf.

Rejčel Rajt (34) je mislila da nešto nije u redu sa njom jer nikada nije željela nemonogamiju, prisjećajući se koliko je za nju bilo teško zabavljanje dok je odrastala. Kada je Njujorčanka upoznala Kajla dok je radila u estoranu, ona je potisnula svoje sumnje.

Tri godine nakon što su se vjenčali 2016, odlučili su da “otvore” svoj brak i na kraju su upoznali Jaira Lenčnera i Ešli Gidens (oboje 36).

“Svi se uklapamo kao da smo prijatelji decenijama. Nismo mogli da prestanemo da pričamo, šaljemo poruke i provodimo vrijeme zajedno”, rekla je Rajt, koja radi kao licencirani bračni terapeut.

“Bilo je to zaista jedinstveno iskustvo koje je postavilo temelje za ono što sada imamo”, dodala je ona.

Oba para su se razvela kako bi formirali četvorku, spajajući živote i porodice – nešto što Rajt nije namjeravala da se desi prije nego što je upoznala svoje ljubavnike.

Rajtova je prvi put naučila o poliamoriji na koledžu, u početku misleći da joj se samo sviđa taj životni stil. Kada su ona i Kajl počeli da to sami istražuju kao bračni par, počeli su da čitaju knjige i slušaju podkaste o toj temi, da bi se na kraju okrenuli aplikaciji “Feeld”.

“Toliko smo komunicirali i ne mogu da počnem da izražavam količinu dodatne komunikacije i samorefleksije, kao i svijesti, koja je potrebna da bi ovo funkcionisalo na zdrav način”, rekla je ona.

Lenčner i Gidens, koji su uvijek održavali otvorenu vezu, počeli su da provode vrijeme sa parom, i na kraju se četvorka uselila zajedno 2021.

Ali, izgleda da više ipak nije bolje, s obzirom na to da je Rejčelin bivši suprug Kajl napustio njihovu malu ljubavnu zajednicu.

“On je veoma posebna osoba i uvijek ću ga voljeti – bili smo najbolji prijatelji i partneri. Naše porodice su nam dale nevjerovatnu podršku oko naše veze i raskida, čak i sa stvarima koje nisu u potpunosti razumjele”, priča ona.

Sada su preostalo troje formirali grupu, nadajući se da će se preseliti u grad gdje će moći da budu pravno priznati kao porodično partnerstvo i da će na kraju imati djecu. Dok su se njihove porodice prilagodile njihovom netradicionalnom načinu života, stranci se često rugaju trojci na mreži.

Slučajni stranci komentarišu, ali ljudi često mrze stvari koje ne žele da razumiju ili koje ih plaše.

“Ponekad je to teško čitati, ali imam deblju kožu – znam ko sam i koliko je moja veza posebna, tako da ne moram da čujem tuđa mišljenja”.

Uprkos reakciji sa kojom se suočava prema svom romantičnom načinu života, ona i dalje podstiče druge da se obrazuju o poliamoriji, rekavši da je to “veoma validan dizajn veze”.

“Monogamija nije jedina opcija za pravu ljubav”, zaključila je ona.