Ponedjeljak, 06.05.2024.

Potresna ispovijest Feđe Štukana: Pucao sam čovjeku u glavu pa sam završio u ludnici

Nedjelja, 02.04.2023. | Intervju | Lifestyle | Najnovije

Feđa Štukan je nedavno objavio autobiografiju naziva “Blank”, a u njoj je opisao svoj životni put. Između ostalog, glumac je otkrio kako je pucao čovjeku u glavu, a potom završio u ludnici.

Štukan je u knjizi opisao sve svoje životne uspone i padove, a prisjetio se i najtežeg trenutka u svom životu.

“Najteži trenutak u mom životu bio je smrt moje djevojke, koju sam našao mrtvu u kadi. Dugo sam krivio sebe zbog toga mada nisam bio kriv. Ugljični monoksid ju je ubio. Krivio sam sebe jer nisam bio kući. Pokušavao sam alkoholom ubiti emocije, a to je samo pogoršalo stvari. Postao sam agresivan, radio probleme u gradu. Pokušavao sam se i ubiti”, naveo je.

Potom je sarajevski glumac ispričao i detalj nakon kojeg je završio u ludnici gdje je tri mjeseca bio na teškim lijekovima.

“Pucao sam čovjeku u glavu snajperom i promašio jer je bio predaleko. I sreća pa sam promašio. Pucati da ubiješ je najstrašnija stvar. Nisam ga ubio, srećom, ali u glavi je dovoljno strašna odluka da pucaš u živo biće. Nakon toga završio sam u ludnici. Bio sam godinu dana ondje. Prva tri mjeseca bio sam pod teškim sedativima, sestrama sam govorio da sam okej, normalan, ali to tamo govore svi”, dodao je.

Također, u svojoj potresnoj ispovijesti on je naveo da je bio među najtežim pacijentima.

“Prva tri mjeseca bilo mi je užasno, nisam se razlikovao od bilo kojeg drugog luđaka. Živio sam na intenzivnoj njezi psihijatrije, dvanaest kreveta za čitavu državu, baš najteži pacijent – ispričao je.

klix/press