Subota, 27.04.2024.

Bugatti La Voiture Noire vrijedan 17,6 miliona € stigao u Importanne centar

Utorak, 06.09.2022. | Lifestyle | Najnovije | Region | Tehnologija

Manifestacija Supercar Owners Circle održava se u Zagrebu, a garaža Importanne Centar na Trgu Ante Starčevića pored hotela Esplanade već je krcata super i hiper automobilima u vrijednosti 130 miliona eura.

Neki su vlasnici u svojim egzotama u Esplanadu stigli “na točkovima” dok su se drugi, onih najekskluzivnijih, odlučili na transport kamionima do Zagreba. Tako su stanovnici imali priliku vidjeti i čuti uživo, možda i najveću zvijezdu manifestacije Bugatti La Voiture Noire, barem zbog činjenice što postoji samo jedan izrađen po narudžbi za neimenovanog vlasnika kao i cijene. Naime, riječ je o najskupljem novom automobilu na svijetu koji je plaćen 17,6 miliona eura!

U videu možete pogledati trenutak kada je automobil sa švicarskim registarskim oznakama dostavljen vlasniku U Zagreb kamionom, hladan start kada je zvuk iz čak šest ispušnih cijevi rasparao zrak te odlazak u garažu Importanne centra.

Auto je izrađen ručno, karoserija je u potpunosti karbonska, a zanimljiva je i priča oko njegovog nastanka.

Moderna je to interpretacija kultnog prijeratnog Bugattija Type 57 SC Atlantic kakvog je posjedovao sam Jean Bugatti osnivač tvrtke, a koji je izgubljen tijekom drugog svjetskog rata. Pogoni ga 8,0-litreni W16 stroj od 1500 KS i 1600 Nm što je jednako kao i kod Chirona Sport i modela Divo pa ni šest završetaka ispuha ne djeluje kao loš tuning kad je u pitanju W16 stroj.

JUTARNJI/PRESS