Nedjelja, 27.10.2024.

Pismo oca kćerki: Ako je muškarac fin i prijatan ne mora da znači i da je dobar

Utorak, 30.03.2021. | Lifestyle | Najnovije

Draga kćeri, ubrzo ćeš doći u godine kada ćeš početi da razmišljaš o potencijalnim muškarcima i vezama. Od sada pa na dalje ti ćeš sama da upravljaš svojim ljubavnim životom. 

Trebaće ti mnogo vremena i energije da shvatiš šta je to što želiš od partnera i kako to da nađeš. Upoznaćeš mnogo muškaraca koji će da te privuku i mnoge od njih ćeš smatrati svojim potencijalnim partnerima. Prvo što bi trebalo da naučiš je da postoji velika razlika ižmeđu finog i prijatnog muškarca i dobrog muškarca. 

Jedna moja priateljica sa fakulteta je bila u vezi sa jednim jako finim muškarcem. Bio je veoma pažljiv prema njoj i kupovao joj je male slatke poklone. Ponašao se prema njoj kao prema kraljici i govorio joj da je sve ono što je on tražio u jednoj djevojci. 

Ali on je takođe varao moju drugaricu pa bi joj došao sutradan i uz pomoć svog šarma od nje dobio oproštaj. Znao je kako da manipuleša sa njom jer ga je voljela. On definitivno nije bio dobar čovjek. Mnoge žene padaju na fine momke. Oni su neodoljivi i jako je lijepo provoditi vrijeme sa njima. 

Dobri su u komunikaciji i ostavljaju jako dobar prvi utisak. Znaju šta treba da kažu kako bi se predstavili u dobrom svjetlu i kako bi pokazali da su dobri iako to nisu. Ti ćeš draga kćeri u životu sresti mnoge fine momke, al treba da znaš da neće svi od njih biti dobri ljudi. 

Na početku će ti biti teško da shvatiš razliku između finog momka i dobrog čovjeka. Što više sretneš dobrih i loših muškaraca u životu biće ti lakše da ih razlikuješ. Onaj dobar momak će znati šta da kaže kako bi te pridobio, a dobar muškarac će ti dokazati da je vrijedan tvoje pažnje. 

Dobar momak će ti te nasmijati, ali pravi muškarac te nikada neće rasplakati. Dobar muškarac će ti otvarati vrata, dobar muškarac će voditi računa o tebi kada si bolesna. Dobar momak će ti ponuditi svoju jaknu kada je hladno, dobar čovjek će ti ponuditi svoje vrijeme, energiju i svoje srce. 

Dobar momak će ti kupiti cvijeće, ali dobar čovjek će ostvariti tvoje snove. Dobar momak će ti reći da te voli, dobar čovjek će ti to pokazati. Nikada nemoj da budeš sa dobrim muškarcem za kojek ne možeš sa sigurnošću reći da je i dobar čovjek. Uvijek ćeš se lako zaljubiti u dobrog momka, ali ako budeš htjela pravog partnera zaobiđi dobrog momka i traži dobrog čovjeka, piše InfoPult.