Subota, 26.10.2024.

Zašto muškarac nikada neće napustiti porodicu zbog ljubavnice

Nedjelja, 28.02.2021. | Lifestyle | Najnovije

Ona „druga žena“ je osuđena na patnju. Ona cijeli svoj život provede čekajući na osobu koja joj nikad neće doći.

O ovoj temi govorio je Dejvd Vigant, ekspert iz porodičnog savjetovališta. A evo i šta je i rekao…

Najmanje tri puta sedmično dobijam mail-ove od žena u kojima traže savjete u vezi sa oženjenim muškarcem sa kojim se trenutno zabavljaju (drugim riječima, sa kojim su trenutno u aferi). Sve ove „druge žene“ su nesretne jer njihov voljeni ne želi da napusti ženu, ali one žele da on preuzme određene odgovornosti.

Ako se nađete u ovakvoj vezi, prirodno je zapitati se hoće li on ostaviti ženu zbog vas. Ali šta čovjeka može natjerati da napusti porodicu i ode kod ljubavnice? Ako ste vi ta koja sada ima aferu sa oženjenim muškarcem, onda će ovaj članak biti za vas šamar koji vam je sada zaista potreban.

Ne, on neće ostaviti svoju porodicu zbog ljubavnice!

Za to postoje čak 3 razloga, a evo i koja:

1. Već ima sve što mu treba.

Zašto bi napustio ženu i djecu? Odlično se provodi s vama bez ikakvih dužnosti i odgovornosti. A onda se vraća kući i igra se sa djecom. Ovo je idealna situacija za njega. Ima ženu koja mu kuha, čisti i odgaja djecu. Ima i ljubavnicu koja se brine o njemu na način koji mu nedostaje kod kuće. Ima dvije voljene žene i sve njegove potrebe su zadovoljene. Život je lijep!

2. Razvod je bolan i skup.

Razmislite o posljedicama razvoda. Dogovori sa advokatima, svađe, uznemirena djeca, finansijski stres i puno drugih problema. Zašto bi prisiljavao sebe i porodicu da prođu kroz nešto što nije neophodno?

3. Da je htio da napusti ženu, već bi to učinio.

Da vas je volio više od svega na sveijtu, on bi, uprkos poteškoćama u razvodu i uprkos djeci, već sve ostavio i došao kod vas. Da je volio onako kako vi želite, napustio bi porodicu. Razmisli o tome. Nije napustio ženu, jer jednostavno ne želi to da uradi.

Ovo je istina. Ne tražite izgovore. Ne pomišljajte da nisam u pravu. Ako ste ljubavnica, a on ima porodicu – ovo je realnost i ne postoji četvrti razlog. Samo ova tri koja stoje kao tri zida između vas i njega.