Subota, 26.10.2024.

Psihologija sretnog života: Najmračniji trenuci u životu su obično najbolji podsticaj za rast

Četvrtak, 25.02.2021. | Lifestyle

Najmračniji trenuci u životu su obično najbolji podsticaji za rast čovjeka i njegovo blagostanje.

Vi ste danas ovdje, jači, pametniji, sa bogatim iskustvom i znanjem koje ste stekli iz prošlih iskustava. Na prošle greške možda gledate kao na velike gluposti koje ste činili a da možda niste ni svjesni koliko su vam dobroga te greške donijele. 

Iako put nije bio lak, vi ste uspješno prošli po njemu. Jednom će se oluja završiti, i nećete se sjećati kako ste je preživjeli. Nećete čak ni biti sigurni da li se zaista završila. Ali jedna stvar je neosporna: kada izađete iz oluje, nikad više nećete biti isti kao kada ste ušli u nju.

Jer je u tome i bio cio njen smisao. Kada od svega što se prevalilo na vas, dođete u stanje da više ne možete izdržati, ni u kom slučaju ne odustajte. To je mjesto gdje se mijenja vaša sudbina.  Baš u tom stanju kada mislite da ćete prepuknuti shvatićete koliko ste jaki.


Ne doživljavaju svi ljudi velika iskušenja; velika iskušenja su stvorena za velike ljude. Ako vam se posreći i bude pravo vrijeme, biće vam bolno. Toliko bolno da će vas ta bol primorati da postanete jača, bolja i mudrija verzija sebe. Ako vam se posreći vi ćete plakati. I te suze biće nemoguće zadržati. 

I preko njih će doći oslobađanje, a potom i pravi život. Ako vam se posreći moći ćete izdržati sve ovo i naći ćete način da transformišete sebe. Doživjećete tu unutrašnju alhemiju koja od bola stvara ljepotu. Doživjećete da ste postali sjajna ličnost, zahvaljujući svojoj snazi. Budite ponosni na to.