Nedjelja, 27.10.2024.

Zaboravite na ravnu obuću – Mali modni trikovi koji bi vam mogli pomoći da izgledate vitkije

Srijeda, 24.03.2021. | Lifestyle | Najnovije

Ako poštujete neka pravila u kombinovanju odjeće i modnih dodataka možete izgledati znatno vitkije.

Važno je da birate odjeću koja odgovara vašoj figuri, da pravilno kombijujete boje kako biste neke stvari sakrili a neke dodatno istakli. U nastavku pročitajte nekoliko malih modnih trikova koji bi vam mogli pomoći da izgledate vitkije. 

1. Tašna odgovarajuće boje i veličine; Ako izaberete torbu odgovarajuće veličine i boje, na primjer ako izaberete crnu torbu srednje veličine bez velikih ukrasnih elemenata, moći ćete skrenuti pažnju sa svoje figure na torbu. A takođe sa njom ćete moći sakriti svoj stomačić ako za to ima potrebe. 

2. Odgovarajući kroj; Ako odaberete odgovarajući kroj odjeće moći ćete sakriti višak kilograma koji vam se nakupio. Duge jakne i kaputi mogu sakriti vaše široke bokove i vaš struk. Suknja koja se širi od sredine struka će vam pomoći da sakrijete široke kukove isto pravilo važi i za haljine. 

3. Odgovarajuća veličina; Pokušaj skrivanja vaših oblina iza široke odjeće će samo pogoršati stvari i učiniti vas debljim nego što jeste, a preuska odjeća će naglasiti sve ono što ne bi trebala. Birajte odjeću u veličini koja vam odgovara i tako sigurno nećete pogriješiti. 

4. Koristite svijetliji nakit; Imajte na umu da dugački lančići i naušnice koje vise vizuelno izdužuju figuru. Kratke i debele ogrlice će naglasiti vaš vrat i učiniti ga debljim i punijim.

5. Cipele na petu; Ako želite vizuelno izgledati vitkije zaboravite na mokasinke i baletanke. U cipelama na štiklu ćete izgledati vitkije i više. Ipak nemojte birati cipele sa previsokom i pretankom petom.

6. Tamnije boje; Uvijek birajte jednobojnu odjeću tamnijih boja. Izbjegavajte velike uzorke na odjeći naročito one jakih boja. 

7. Nosite steznik; Svaka dama bi trebala u svom ormaru imati jedan kvalitetan steznik. On će vam pomoći da sakrijete nabore na leđima i stomaku te će oblikovati vaš struk. Imajte na umu da i on mora biti ogdovarajuće veličine, nikako previše velik ili previše mali. Nikao ne bi smio da vam se ureže u tijelo jer će tako samo stvarati dodatne nabore, piše Infopult.