Petak, 17.05.2024.

Jurite svoje snove – A ne ljude: Kako postati žena kojoj nije stalo do tuđih mišljenja

Nedjelja, 20.06.2021. | Lifestyle | Najnovije

Da li vam je važno šta drugi misle o vama? Dopuštate li da tuđa mišljenja kontrolišu vaš život i utiču na vaše raspoloženje? Jednostavno rečeno, to je pogrešno što radite. 

Naravno da nije jednostavno, ali osobe nisu vjerovale u sebe, nisu se smatrale lijepima ili dovoljno dobrim dok to nisu čuli od drugih. Žena treba da zna koliko vrijedi, i to je jedna od njenih najatraktivnijih kvaliteta. Kako se to radi? 

Prihvatite sebe onakvima kakvi vi i jeste: Svi mi imamo mane u životu, i ponekad znaju toliko da nas zaslijepe da ni ne postanemo svjesni toga. Da bi bili srećni i zadovoljni sobom, morate da prihvatite sebe takvima kakvi jeste.

Uvijek radite ono što vas čini srećnim: U vašem životu bi trebalo sve da se vrti isključivo oko vas, vaša sreća je vama najvažnija i uvijek slušajte svoje srce po pitanju mnogih stvari. Radi uvijek ono što ti donosni sreću, ljudima i onako ne možeš uvijek da udovoljiš.

Prestanite da se stalno izvinjavate: Razumije se da svoje greške morate prihvatiti i zbog njih se izviniti. Ali to takođe ne znači da morate za sve živo što radite da se izvinjavate. Svoja izvinjenja na dajte u situacijama koje ne možete kontrolisati i zbog onoga što vi osjećate ili mislite da nije u redu. 

Neka vam komunikacija sa samom sobom bude uvijek pozitivna: Nemojte nikada da mislite loše o sebi, jer ćete tada uvijek za nešto tražiti odobrenje od drugih ljudi. Bitna stvar je u tome što na samopoštovanje utiče i to kako vi razgovarate sa sobom. 

Prestanite stalno da se pravdate: Vi ste nezavisna žena, ako vam se i desi da napravite neke greške, to su samo vaše greške i vaša je stvar kako je došlo do toga, ako se drugima to ne sviđa, onda je to njihov problem. Treba nekada saslušati savjete i kritike, ali ne dajte da to puno utiče na vaš život. 

Radite na svom samopouzdanju: Uvijek radite na tome da imate što veće samopouzdanje. Ako primjetite da imate nekih problema sa svojim samopouzdanjem, to vjerovatno znači postoji neki problem koji se desio u prošlosti, ali kada ga pronađete i otklonite, postaćete jači. 

Budite spremni da izdvojite svoje vrijeme: Svako ima neke sumnje u sebe i na to nije imun. Biti svjestan svojih nedostataka je dobra stvar, ali nemojte zbog toga da se osjećate loše, nego ih jednostavno prihvatite kao dio vas. Ne treba uvijek da slušate druge oko sebe: 

U vašem životu uvijek će da budu ljudi koji misle da znaju sve o životu i da su oni najpametniji. Pokušaće da vam govore kako da živite svoj život. Ali sve ovo je samo jedan vid njihovog mišljenja koje niste tražili. Slušajte uvijek sebe.

Pratite samo svoj ritam: Budi sigurna da ono što radiš, radiš kako treba, a ako se pojave neke greške budi spremna da učiš na njima. Tvoj život je tvoj put kojim koračaš i drži se toga, piše Pult24.