Nedjelja, 19.05.2024.

Izgubljen novac bi mogao donijeti sreću: 5 stvari koje nije tako loše izgubiti

Ponedjeljak, 19.04.2021. | Lifestyle | Najnovije

Za nekim stvarima koje izgubite nemojte mnogo žaliti, neke od njih bi mogle donijeti bolji početak.

1. Izgubljen novac. Svaki čovjek je barem jednom u životu izgubio novac. Neko manje količine, neko nažalost veće ali važno je da se pomirite sa činjenicom da je on izgubljen. Neki narodi su vjerovali da kad izgubiš novac zapravo tako kupuješ sebi sreću. Dakle, koliko ste izgubili toliko ste sebi sreće kupili.

2. Predmete koji su vam značili. Čovjek se lako veže za predmete, pogotovo za neke koji su draga uspomena ili sjećanje na nešto prijatno. Ako se desi da izgubite neki predmet, ne očajavajte. To je možda dobar znak da prošlost trebate ostaviti iza sebe i nastaviti dalje.

3. Prijatelje. Možda ste imali dragu osobu koja je odlučila da se ne druži više sa vama, ili su vam se jednostavno putevi razišli i više se ne družite. Ako je to slučaj kod vas, razmislite malo bolje – Kad jedno izgubimo tada imamo više prostora za nešto drugo – i možda čak i bolje.

4. Ljubav. Izgubljena ljubav zaista boli, ali i uči nas životu bolje od ijednog učitelja. Svaka ljubav koju smo izgubili, svojom ili tuđom krivicom, je dobra ljubav. Od nje smo naučili po koju važnu lekciju i postali spremniji za narednu koja dođe.

5. Mobitel. Isto kao i gubljenje novca, gubljenje mobitela je učestala pojava. Čovjek je jako ljut na sebe kada izgubi vrijednu stvar poput mobitela, ali ovaj gubitak nas uči najvažniju lekciju – Koliko god da si se borio da ga dobiješ, ništa nije sigurno da će trajati vječno. I to nam pomaže da se ne vezujemo za stvari.

Dakle, gubitak koliko god da je težak on je i jako poučan. Iz njega možemo naučiti lekcije koje nećemo iz sretnih i pozitivnih prilika i događaja. Ne budite previše strogi prema sebi kada nešto izgubite. Sve su to materijalne prolazne stvari za koje i nije dobro da se emocionalno vežemo, piše Pult24.