Četvrtak, 09.05.2024.

Povučene osobe dosta toga kriju – 7 pokazatelja da je vaš muškarac emotivno slomljen

Petak, 18.06.2021. | Lifestyle | Najnovije

Svi mi kroz svoj život prolazimo kroz mnoga ispitivanja, međutim, dok žene obično govore o svojoj boli, muškarci radije šute. Neki se boje da će biti označeni kao slabi, drugi vjeruju da “muškarci ne plaču”, pa su stoga navikli sve držati za sebe. 

Narednih 7 znakova bi vam moglo pokazati da imate posla sa emotivno slomljenim muškarcem.

1. Nedostaje mu samopouzdanja.: Ako je osoba bila u prošlosti slomljena, to ostavlja trag jako dugo. I prije svega, tu samopouzdanje najviše pati. Takav čovjek ne vjeruje u svoje sposobnosti, vrlo kritički gleda u budućnost, često brine šta će reći ili misliti o njemu.

2. Pokušava sve kontrolisati. Ljudi koji su bili slomljeni u prošlosti najviše žale što nisu mogli bolje kontrolisati te situacije u kojima su bili slomljeni, zato u sadašnjosti paze na sve detalje i pokušavaju sve kontrolisati. 

3. Distancira se od vas. To je njegova prirodna reakcija i javlja se na nivou instinkta. Udaljenost je njegova odbrana, njegov pokušaj da pobjegne od problema, kako ne bi ponovo patio.

4. Boji se otvoriti se. To ne znači da ne voli ili ne cijeni – on se jednostavno boji da će se prošlost ponoviti. Suzdržava se i skriva svoja istinska osjećanja i namjere,.

5. Lako odustaje. Kad se čovjek lako preda, to znači da je u životu dosta puta bio izdan i odustajao. Zbog toga je zaključio da ni od koga i ni od čega ne može očekivati ​​ništa dobro i da se može pouzdati samo u sebe. 

6. Vrlo je oprezan. Zbog svega što je morao podnijeti zbog loše prošlosti, takav je čovjek postao vrlo oprezan. On smatra da je ranije bio previše neoprezan i da je zbog toga propatio.

7. Ne voli da govori o prošlosti. Kad je riječ o razgovoru o prošlosti, osoba koja je slomljena na svaki mogući način izbjegava takve teme. Ne želi se otvoriti i ne dopušta drugima da previše zalaze u njegovu dušu. To ga plaši i brine, piše Pult24.