Nedjelja, 27.10.2024.

Žena je ta koja muškarca čini muškarcem – Kako mjenjajem sebe možemo promijeniti partnera

Ponedjeljak, 15.03.2021. | Lifestyle | Najnovije

Ženska energija ima veliku snagu. Ona mijenja atmosferu u kući, njeguje muškarca, štiti djecu, u stanju je sve da promijeni. 

Jedini problem je što mnoge žene to ne razumiju pa često same sebi nanose veliku štetu. Mnoge žene ne znaju da se svijet ogleda direktno u njienim mislima i njenom odnosu prema suprugu. Ako nauči poštovati svog partnera i fokusira se na one njegove dobre karakteristike, tada će se sve njegove druge pozitivne osobine umnožiti.

On će postati bolji čovjek, drugi će ga poštovati i biće uspješniji. A ako žena konstantno pokazuje nezadovoljstvo, traži samo mane u svom partneru on će postati suha, besćudna, loša osoba i samo blijeda kopija sebe. Žena je ta koja svog muškarca čini muškarcem. 

Ako sa njim izgradi odnos pun povjerenja, otvori mu svoje srce, bude mu vješta ljubavnica i dobra domaćica on će automatski željeti da je zaštiti, da joj ugodi i usreći je. Ali ako je žena zatvorena, odbija ljubav, utjehu i nakolonost, muškarac će potražiti utjehu sa strane. 

Čim mu uskrati ljubav on postaje zatvoren, ljut i neuravnotežen jer nema izvora energije koja ga hrani. Muškarac je ogledalo svoje žene. On savršeno dopunjuje u njoj one osobine koje joj nedostaju, a prema zakonima energije kada mijenjamo sebe mijenjamo i svog partnera. 

To znači da ako vam nešto u vezi ne odgovara razlog treba da tražite u sebi. Obratite pažnju na emotivno stanje vaše veze. Potrudite se da prihvatite partnera kako biste mu omogućili da izgradi vlastiti život, a kada gradi svoj život on automatski gradi vaš zajednički život. 

Zapamtite da sami birate svog partnera i sa kim ćete provesti život. Ako vam vaš partner ne odgovara iz nekog razloga i mislite da možete pronaći boljeg, razmislite još jednom o tome. Ako ste vi nezadovoljni sami sa sobom i ako stalno tražite samo mane u svom partneru, zašto mislite da i sa drugim neće biti isto. 

Nije stvar u njima već u nama samima. Mijenjajte se, eksperimentišite, razvijajte se i vaš partner će se isto mjenjati i razvijati uz vas. Niste bez razloga izabrali jedno drugo zato vodite računa o svom braku, piše Infopult.