Petak, 03.05.2024.

Ljubav ne bi trebala biti teška: 2 pravila koja bi zauvijek mogla promijeniti vaš ljubavni život

Ponedjeljak, 10.05.2021. | Lifestyle | Najnovije

Postoje samo dva pravila u ljubavnom životu koja zaista funkcionišu. Oni koji ih ne poznaju, osuđeni su na gubljenje vremena i živaca na pogrešne ljude. 

Prvo pravilo: Odnosi bi trebali biti laki. To bi trebalo biti lako od samog početka. Od prvih minuta. Osobe koje se od početka osjećaju kao da se već dugo poznaju će biti pravi tandem. Jednostavnost označava lagodu, komplikovanost označava probleme, to je aksiom i ne treba se dokazivati. 

Ne treba nikome težiti, nikome se prilagoditi niti trčati za bilo kim. Učinivši to jednom, činićete to svaki dan, a za uzvrat ćete dobiti samo hirovito nezadovoljno lice. Teške veze pogodne su samo za one kojima je dosadno i imaju puno slobodnog vremena. 

Ne biste trebali pristati na težak odnos. Prije ili kasnije, granica vašeg strpljenja će se istanjiti. Ne dopustite da se uvučete u vezu u kojoj je sve teško i komplikovano, to nije vaša veza i to nije vaša savršena osoba. 

Drugo pravilo: Odnosi bi trebali biti zabavni. Čim veza prestane donositi radost i počne donositi gadne stvari, zaustavite se. Ne navikavajte se na obračune, suze i razbijanje posuđa. Ostavite duge razgovore, prijekore, optužbe za nekog drugog, jer to nije ono kako bi vaša ljubav trebala izgledati. Čim radost napusti vezu – ona postaje beskorisna. Čim shvatite da vam riječi oduzimaju radost, zatvorite usta i otidite, jer šta još imate raditi tu? Veze su za radost. Svi ostali izgovori “zbog djece”, “jer drugi ovako žive”, “iz navike”, “jer bez nje je još gore” jednostavno se mogu baciti u smeće, piše Pult24.