Subota, 26.10.2024.

Svaki dan je Valentinovo uz ove citate o ljubavi

Srijeda, 10.02.2021. | Lifestyle | Najnovije

Povodom nadolazećeg Dana zaljubljenih, donosimo najljepše citate o ljubavi…

Nalazimo se u najromantičnijem mjesecu u godini, a što drugo može bolje dočarati ljubav i njezin smisao nego citati i izreke o ljubavi. No što je to ljubav? Odgovor na to pitanje nije nimalo jednostavan.

Iako je riječima teško objasniti šta ljubav zapravo, one nam pomažu da dočaramo njezinu snagu i ljepotu. Postoje mnoge vrste ljubavi, a najčešće govorimo o onoj između muškarca i žene ili pak o ljubavi majke prema djeci.

Iako možda nikad nećemo u potpunosti moći odgovoriti na pitanje što je ljubav, u jedno smo sigurni – ona pokreće svijet. U čast ljubavi i nadolazećem Danu zaljubljenih, u nastavku donosimo neke od najljepših citata o ljubavi.

„Hiljadu tuđih ljubavi biti će kao ova, ali ova nikad više.“ (Meša Selimović)

„Da je ljubav sve, to je sve ono što o ljubavi znamo.“ (Emily Dickinson)

„Ljubav je kad i sam pogled na voljenu osobu izmami osmijeh.“ (Ivo Andrić)

„Mržnja nikad nije zaustavila mržnju. Jedino ljubav zaustavlja mržnju. Ovo je vječni zakon.“ (Buddha)

„Ljubav se rodi, živi i umire u očima.“ (William Shakespeare)

„Najvažnije susrete duše dogovaraju puno prije nego što su se tijela vidjela.“ (Paulo Coelho)

“Ljubav je valjda jedina stvar na svijetu koju ne treba objašnjavati niti tražiti joj razlog. Pa ipak to činim, makar samo zato da još jednom spomenem čovjeka koji je unio toliko radosti u moj život.”(Meša Selimović)

„A kako da znam ko je moja Druga Polovina? Drugu Polovinu je moguće prepoznati po sjaju u očima. Tako su se prave ljubavi prepoznavale od kad je svijeta i vijeka.“ (Paulo Coelho)

„Nikada nije zaista ljubio onaj koji misli da je ljubav prolazna.”(Johann Wolfgang von Goethe)

“Radosno srce nastaje, naravno, samo od onog srca koje izgara od ljubavi.” (Majka Tereza)

„Dolazim ovdje bez ikakvih očekivanja, samo izjaviti, sada kada imam slobodu da to učinim, da moje srce je i uvijek će biti tvoje.“ (Iz filma „Razum i osjećaji“)

„Sretneš na hiljade ljudi i niko od njih te ne dotakne. A onda upoznaš jednu osobu i tvoj je život promijenjen. Zauvijek. “ (Iz filma„Ljubav i ostale droge“)