Subota, 26.10.2024.

Mousse od čokolade sa samo tri sastojka

Utorak, 09.02.2021. | Lifestyle

Pjenast i ukusan, mousse se najčešće priprema od čokolade. Ili u ovom slučaju od  3 dobra i zdrava sastojka.

Sastojci: 250 ml kokosove kreme; 5 kašika kakao praha, 1 kašika osušenih datulja

Recept za čokoladni mousse stvoren je za sve one koji vole poslastice za koje nije potrebna pećnica i za koje treba izdvojiti malo vremena.

Deserti koji uključuju čokoladu svima su nam omiljeni. Kako ne biste stalno konzumirali kupovne čokolade ili pak satima pekli omiljenu tortu, donosimo recept za mousse od čokolade sa samo tri sastojka koji osim što je jednostavan je i ukusan i zdrav.

Bez obzira na skromne sastojke ovaj mousse je ludnica!

Pjenast je, prepun zračnih mjehurića i ludo čokoladan. Jedina mana je što mu treba dati vremena da se ohladi. Tada njegova struktura postaje baš onakva kakva treba biti.

Strukturu mu u ovom slučaju daje kokosova krema, gusta kokosova krema koja se zbog svoje teksture i okusa koristi u izradi brojnih poslastica, kao što su kremasti namazi ili kreme za kolače sladolede.  Idealna namirnica za pripremu vaših omiljenih kulinarskih specijaliteta, ukusno i kremasto vrhnje kombinacija je egzotičnih okusa. Ne sadrži mlijeko te je idealan izbor za osobe s intolerancijom na laktozu i mliječne proizvode.

Uz kokos kremu, još će vam samo trebati datulje i malo kakao praha i to je to!

Vi svoj homemade zdravi mousse imate!

Priprema: Sve sastojke dobro izmiksajte u blenderu ili s mikserom (možda će trebati 3-4 minute blendanja/miksanja) i stavite na kratko hlađenje.