Srijeda, 23.10.2024.

Šta morate uraditi kada vam se bliži 35-ta

Petak, 31.07.2020. | Lifestyle

Godine su samo broj, i tačka.

Ako živite po ovom principu, ostaćete imuni na sve one napade tetki i strina iz vašeg okruženja koje vas pitaju “kada ćete se udati”, “kada ćete roditi dijete”, “kada ćete završiti fakultet”, “kada ćete naći pravo zaposlenje”. Postoji mali spisak stvari, sitnica zapravo, koje treba da precrtate sa svog spiska kada vam se približi 35-ta. Zašto, pitaćete? Zbog vas samih, ali da ne dužimo. Koje su to stvari?

NE ČEKAJTE ZGODAN TRENUTAK

Ako budete još 30 i kusur godina čekali zgodan trenutak za važne odluke i poteze, vrlo je vjerovatno da on nikad i neće doći. Dakle, ne čekajte priliku da zablistate i ostvarite svoje ciljeve – stvorite priliku. Odrasli ste, znate kako svijet funkcioniše. Sreća prati samo hrabre, zato se ne ustručavajte da napravite dugo iščekivani korak. Svaki trenutak je pravi, ako mu dozvolite da bude.

OSLOBODITE SE TOKSIČNIH LJUDI

Da li imate tu jednu drugaricu koja vas proganja još od osnovne škole? Kad god je ona tu, kao da vam je crni oblak nad glavom. Od njenih imaginarnih problema ne uspijevate da se fokusirate na ono što je vama važno u životu. Ne postoji dovoljno dobar razlog zašto biste joj i dalje poklanjali pažnju. Kada se oslobodite toksičnih ljudi u svom životu, bilo ovakvih prijatelja ili veze u kojoj ste zaglavili bez napretka, shvatićete kakvog ste se tereta oslobodili i koliko je prespektive pred vama.

NE ČEKAJTE PRINCA NE BIJELOM KONJU

Valjda vam je do sada jasno da niti će doći, niti postoji. Prestanite s toga da maštate o savršenom muškarcu, jer takvih nema. Niko vam ne govori da treba da spustite kriterijume i zadovoljite se bilo čim, ali ako otvorite malo bolje oči i svoje srce, možda u vaš vidokrug uđe taj zgodni momak koji vam se osmjehuje svaki put kada dođete u teretanu, a kog ste do sad smatrali samo ljubaznim

PROPUTUJTE SVIJET

Pod pretpostavkom da ste još uvijek sami i da nemate djecu, pronađite način da što više proputujete svijet. Upoznajte ljude, obiđite mjesta koja vas zanimaju, spavajte na različitim lokacijama, isprobajte razna jela, stvorite vrijedne uspomene. Spoznajte sebe. Tek kad ste daleko od svega što vam je poznato, imate priliku da zaista sebe upoznate.