Četvrtak, 28.03.2024.

Fotografija iz aviona kakva se rijetko viđa: “Historijski trenutak”

Petak, 27.11.2020. | Lifestyle

Dona Geret (26) je kćerka roditelja pilota. Njena majka Suzi Geret je glavni pilot američke avio-kompanije “Skaj vijest”, a zajedno su oduševile svijet.

Inspirisana pričom majke, koja je u svoje vrijeme prošla težak put da bi postala pilot, Dona danas ponosno leti iznad oblaka upravljajući avionima kompanije u kojoj je i Suzi zaposlena, piše CNN. 

Iako rade u istoj kompaniji, majka i kćerka se veoma rijetko viđaju. Za 30. rođendan kompanije šefovi su odlučili da ih iznenade i da im pruže mogućnost da zajedno lete, te su 5. septembra majka i kćerka poletjele na letu CRJ700 iz Kalifornije ka Juti. 

“Bilo je to nešto posebno. Kolege i putnici su bili oduševljeni, a meni je to bilo najemotivnije i najljepše iskustvo koje sam doživjela sa kćerkom”, kaže Suzi, dok je kćerka istakla kako ju je “obuzeo osjećaj časti i ponosa zato što sjedi pored mame”. 

Kako objašnjava Suzi Geret, njoj je kao ženi bilo teško da postane pilot, ali je u tome uspjela: 

“U moje vrijeme jedini način da žena postane pilot bio je da se pridruži vojsci, ali za to nisam bila dovoljno visoka. Upisala sam vazduhoplovnu školu, dugo sam radila kao instruktor leta, a tek kasnije sam počela da radim u pravoj avio-kompaniji”, kaže Suzi.