Utorak, 22.10.2024.

Kuhajte sa Ivanom: Lagana voćna salata

Utorak, 21.07.2020. | Lifestyle

Premda nam užurbani životni ritam i svakodnevica često ne dozvoljavaju vremenske slobode koje bismo željeli, mnogi uživaju gotovo terapijski u kuhanju. 

Međutim, čak i najveći ljubitelji kuhanja ponekad dođu do tačke u kojoj se osjećaju kao da pripremaju nekoliko istih jela iznova i iznova. Ako ste se našli u ovakvoj situaciji, Ivana će da vam ponudi najnovije recepte i ideje. Ako ste, pak, prvi put u kuhinji – ne brinite, i kuhajte s Ivanom.

Danas na meniju – voćna salata

Voćne salate jednostavni su deserti koji su omiljeni među svim generacijama, a ujedno predstavljaju i odličan način kako povećati unos svježeg voća.

Izbor voća za salate stvar je ličnog ukusa, a prilikom odabira razmišljajte o kombinaciji boja, okusa i različitih tekstura voća. Imajte na umu da su voćne salate posebno zanimljive ukoliko su šarene i servirane na originalan način.

Voćna salata može poslužiti i kao zaseban hranjivi obrok, posebno ako je servirate sa dodacima kao što su šlag, sladoled ili razne vrste slatkih krema. Tako ukoliko pravite salatu kojom dominira kiselkasti okus, koristite slatkaste kreme ili sladoled od vanilije.

Za serviranje idealno vam može poslužiti ananas ili kokos. Budite maštoviti i pogledajte kako to radi Ivana.

Pored voćnih salata, sezonsko voće možete iskoristiti i za tzv voćne plate – fruit platter za potpuni ugođaj uz čašu dobrog vina. Uz voće se poslužuju razni kremasti i suhi sirevi, slane i slatke grickalice, masline, orašidi, med i slično.
Stoga, voćne plate su u ljetnim mjesecima neizostavan dodatak svakog slavlja i rođendana.

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Prijatno i uživajte.

Za više recepata zapratite profil na instagramu: @lacucinadiivana