Srijeda, 23.10.2024.

KUHAJTE S IVANOM: Marinirana pileća krilca

Srijeda, 19.08.2020. | Lifestyle

Premda nam užurbani životni ritam i svakodnevica često ne dozvoljavaju vremenske slobode koje bismo željeli, mnogi uživaju gotovo terapijski u kuhanju.

Međutim, čak i najveći ljubitelji kuhanja ponekad dođu do tačke u kojoj se osjećaju kao da pripremaju nekoliko istih jela iznova i iznova. Ako ste se našli u ovakvoj situaciji, Ivana će da vam ponudi najnovije recepte i ideje. Ako ste, pak, prvi put u kuhinji – ne brinite, i kuhajte s Ivanom.

Danas na meniju – marinirana pileća krilca

Imate samo malo vremena za spremiti ukusno jelo? Nemojte previše razbijati glavu već bacite oko na ovaj jednostavan recept – za 5 minuta pripremite, a za 45 minuta ispecite najukusnija pileća krilca ikada i uživajte u čaroliji okusa!

Marinirana pileća krilca su jelo koje možemo uvijek poslužiti – bilo kao glavno jelo sa prilogom (pečeni krompir ili riža), bilo kao popodnevni snack uz lagani umak od vrhnja. Svrstavamo ih u delicije i zasluženo se nalaze na vrhu ljestvice.

Ivana ih jako voli i često pravi svojim ukućanima.

https://www.instagram.com/p/B9XIs_-htQK/

Potrebni sastojci:

-1 kg pilećih krilaca (cca 13 krilaca ima u kilogramu)

-vegeta

-so

-biber

-malo ulja

-mljevena dimljena paprika

-bijeli luk u prahu

-majčina dušica

-curry

-bosiljak

Način pripreme:

U veću zdjelu stavimo krilca, dodamo sve začine i malo ulja. Dobro ih izmiješamo da svako krilce bude dobro prekriveno začinima. Slažemo ih u tepsiju koju smo obložili papirom za pečenje.

Tepsiju sa pilećim krilcima stavljamo u već zagrijanu rernu na 250 stepeni.

Pečemo oko 45 min po potrebi, i više – ako volite hrskavije.

Prijatno i uživajte.

Za više recepata zapratite profil na instagramu: @lacucinadiivana