Četvrtak, 16.05.2024.

Dolazi lijepo vrijeme: Trenirajte u prirodi

Petak, 19.06.2020. | Lifestyle

Iskoristite tople dane i vježbajte vani. Ove vježbe možete izvoditi i u teretani, ali ako imate pristup školskom igralištu ili parku – čak i velikom dvorištu s ljuljačkama ili prečkama za penjanje – više ćete uživati u novom iskustvu. Povedite svoju djecu sa sobom i zajedno radite vježbe. Ako ništa drugo, barem ćete osviježiti vaše tijelo i vratiti ga u kondiciju za ”odraslije” vježbe na koje ste već navikli.

Upute za vježbe u prirodi

Učestalost: Izmijenite treninge A i B za dvije ili tri kondicijske vježbe tjedno, odmarajući ili završavajući vaše druge treninge s utezima u danima između. Ako trenutno izvodite kardio vježbe danima kada ne dižete utege, možete ih privremeno zamijeniti ovim treningom. Tako da vaš normalni trening s utezima bude u ponedjeljak, trening A u utorak, a onda opet rad s utezima u srijedu. Zatim, trening B možete staviti u četvrtak, rad s utezima u petak, a onda se u subotu i nedjelju odmarajte.

Kako ih izvoditi: izvodite vježbe u kružnom slijedu, završavajući jednu za drugom bez odmora između. Kada ste završili posljednju vježbu u krugu (#4), odmorite se jednu do dvije minute. Ponovite 3-10 krugova, ovisno o razini vaše forme.