Srijeda, 23.10.2024.

KUHAJTE S IVANOM: Tagliatelle s gamborima

Ponedjeljak, 17.08.2020. | Lifestyle

Premda nam užurbani životni ritam i svakodnevica često ne dozvoljavaju vremenske slobode koje bismo željeli, mnogi uživaju gotovo terapijski u kuhanju.

Međutim, čak i najveći ljubitelji kuhanja ponekad dođu do tačke u kojoj se osjećaju kao da pripremaju nekoliko istih jela iznova i iznova. Ako ste se našli u ovakvoj situaciji, Ivana će da vam ponudi najnovije recepte i ideje. Ako ste, pak, prvi put u kuhinji – ne brinite, i kuhajte s Ivanom.

Danas na meniju – tagliatelle s gamborima

Tagliatelle ili tagliolini su tradicionalna vrsta tjestenine u Italiji. Pojedini komadi tagliatelle su duge ravne vrpce sličnog oblika fettuccinu i obično su široke od 6,5 do 10 mm. Tagliatelle se mogu služiti sa taznim sosovima a mogu biti odličan prilog. Obično pravim domaće ali danas imamo dostupan veliki izbor gotovih tagliatella što dodatno skraćuje vrijeme pripreme.

Potrebni sastojci:

–          300g tagliatelle

–          glavica crnog luka

–          malo maslinovog ulja

–          1 dl bijelog vina

–          300g gambora (kozica)

–          3 dl vrhnja za kuhanje

–          svježi peršun

–          vegeta i biber.

Način pripreme:

Tagliatelle kuhamo u prethodno ključaloj vodi sa malo soli i ulja. Zlatno pravilo za pripremu tjestenine „NIKADA NE POKLAPAJTE ŠERPU DOK SE KUHA TJESTENINA“.

Crni luk sitno isjeckamo i dinstamo na maslinovom ulju. Kada nam luk primi zlatkastu boju, dodajemo gambore, a zatim bijelo vino. Začinjavamo i pustimo da se dinsta dok nam ne izvri vino. Nakon toga zalijevamo vrhnjem za kuhanje što je i završna faza našeg današnjeg sosa. Kuhanu tjesteninu iscjedimo i dodamo u gotovi sos.

Serviramo i pospemo sa malo svježeg peršuna.

Vrijeme pripreme: 20 min.

Prijatno i uživajte.

Za više recepata zapratite profil na instagramu: @lacucinadiivana