Srijeda, 23.10.2024.

KUHAJTE S IVANOM: Desert ljetna čarolija

Četvrtak, 13.08.2020. | Lifestyle

Premda nam užurbani životni ritam i svakodnevica često ne dozvoljavaju vremenske slobode koje bismo željeli, mnogi uživaju gotovo terapijski u kuhanju.

Međutim, čak i najveći ljubitelji kuhanja ponekad dođu do tačke u kojoj se osjećaju kao da pripremaju nekoliko istih jela iznova i iznova. Ako ste se našli u ovakvoj situaciji, Ivana će da vam ponudi najnovije recepte i ideje. Ako ste, pak, prvi put u kuhinji – ne brinite, i kuhajte s Ivanom.

Danas je na meniju – desert ljetna čarolija

Ljeto je i velike su temperature, a nešto slatko se mora pripremiti. Danas pravimo brzi ljetnji, osvježavajući, voćni desert sa kojim komotno možete ugostiti bilo koga i budite sigurni da će opet tražiti da ga pravite. Brzo se pravi i rerna će vam jako kratko raditi, a dobit ćete vrhunski desert za koji treba samo malo truda. U nastavku imate upute za pripremu, a zatim uživajte u bogatom slatko kiselom ukusu.

Potrebni sastojci:

–          Lisnato tijesto

–          Puding vanilija

–          Malo putera (ako želite da puding bude kremaste teksture), nije obavezno

–          Voće po izboru (Ivana je koristila sezonsko bobičasto maline, borovnice)

–          Malo šećera u prahu za posipanje.

Način pripreme:

Lisnato tijesto razvaljamo na debljinu od 1 mm. Ako imate tart kalupe pravite po tome, a ako ne nema veze, možete običnom čašom ili šoljom iskružiti lisnato tijesto i redati u pleh za pečenje. Puding napravite po uputama sa kesice, s tim kada ga budete hladili češće ga miješajte da se ne napravi korica. Puding možete sjediniti sa prethodno umućenim puterom i šećerom ako želite da bude fina krema, a i ne morate. Odlično je i samo sa pudingom. Pečeno lisnato tijesto izvadite da se skroz ohladi pa tek onda filujete pudingom i ukrašavate voćem po izboru. Na kraju pospite štaub šećerom.

Ivanin prijedlog za serviranje imate na slici.

Ivana u puding obavezno doda vanilin šećer ili malo vanilija arome jer voli intenzivniji ukus vanilije.

Prijatno i uživajte u brzom ljetnom desertu.

Vrijeme pripreme: 1h

Prijatno i uživajte.

Za više recepata zapratite profil na instagramu: @lacucinadiivana