Utorak, 22.10.2024.

Djeca su vojska najjača

Nedjelja, 05.07.2020. | Lifestyle

U vremenu u kojem živimo, i brzini života, roditelji su često preumorni da bi bili prvi kreatori poticajne igre, pa se često poseže za pasivnim i brzim načinom smirivanja – gledanjem televizije ili igranjem igrica na tabletu ili mobitelu.

Kreativno edukativni centar ,, Mini Miracles,, mjesto je gdje se fokus stavlja na dječiji razvoj u svim segmentima. Već drugu godinu edukatori ovog Centra uspješno kroz svoj rad pomiču granice uspijeha kod mališana, a sa posebnom radošću ističu i inkluziju kao oblik rada. Znajući koliko su ključne prve godine života djeteta u pogledu zdravog razvoja mozga, pa u ovom Centru, koncept radionica kroz različite programe, pomaže da se odredi i unaprijedi dječiji kognitivni, emocionalni i društveni razvoj. Njihov kapacitet za učenje, njihov budući uspjeh, čak i buduća sreća.

Program centra predviđa skup kreativno edukativnih programa radionica za djecu do desete godine života. Najveće interesovanje roditelji pokazuju za grupu uzrasta od prve do treće godine, jer htjeli priznati ili ne, kvalitetna aktivnost za ovaj uzrast u Sarajevu je vrlo deficitna. Ono što je interesantno da u ovom Centru sa najmlađima roditelji ne moraju boraviti na radionicama, ukoliko smatraju da to nije potrebno.

Kako ističu iz centra ,, Mini Miracles,, najbolji pokazatelj njihovog rada su promjene koje roditelji uočavaju kod svoje djece – od govora , samostanosti, preciznosti, socijalizacije i drugih kvaliteta potrebnih za uspješan rast i razvoj.

Sa druge strane, ,, Kreativna školaonica,, program je koji obuhvata djecu školskog uzrasta, gdje se na inovativan i novi način pristupa školskim obavezama, gdje se primarna pažnja usmjerava na dijete kao individuu i razvoj njegovih sposobnosti, a ne na zadaću i osnovne školske obaveze.

A za kraj ističu da je ljeto poseban period u ovom Centru. Upravo ovih dana pripremaju program ,, Ljetne škole,, za koju je prošle godine vladalo veliko ineteresovanje.

Ako se pitate nakon ovog teksta zašto bi i vaše dijete bilo dio ovog tima, najbolje je da ih posjetite i provjerite zašto sva djeca ovaj Centar doživljavaju svojim, i zašto suza nema čak ni kod najmlađih.