Četvrtak, 28.03.2024.

Kozmetički proizvodi koje morate imati u svom neseseru

Srijeda, 03.06.2020. | Lifestyle | Najnovije

Dobro opremljen neseser nešto je što svakoj ženi treba. Međutim bilo gdje da idete ili putujete ne trebate nositi previše šminke jer je vrlo vjerovatno da sve te proizvode nećete ni koristiti.U neseser spakirajte samo one make up proizvode koje ćete sigurno koristiti. Da bismo vam olakšali stvari sastavili smo vam popis kozmetičkih proizvoda koji će vam biti prijeko potrebni.

Ukoliko idete negdje gdje je toplo i sunčano kupite si kremu s SPF-om kako biste imali dodatnu zaštitu od sunca. Ukoliko idete u hladnije krajeve ponesite običnu podlogu za lice.

Bez obzira na to gdje putujete krema za sunčanje je uvijek potrebna. Ukoliko idete u toplije predjele trebat će vam gotovo svakodnevno.

Također ako idete u tropske krajeve birajte vodootpornu maskaru. Inače uzmite bilo koju vrstu i bilo koju marku.

Bilo koji make up proizvodi koji se nalazi u setu odlični su za putovanja. Postoji toliko setova poput bronzera i highlightera koji su savršeni za putovanja.

Maramice za skidanje šminke odlična su zamjena za proizvode za skidanje šminke. Nikada ne znate kada vam mogu zatrebati zato ih stalno držite u svom neseseru.

Svi znamo koliko je neugodno kada osjetite da vam se usne polako isušuju. Da biste to izbjegli ponesite sa sobom balzam za usne. Uvijek ga je dobro imati, a ne zauzima ni previše prostora.

Pinceta je još jedan mali i lagani predmet koji je dobro imati tokom putovanja. S njom ćete lako korigirati obrve, ali i poneku dlaku koja je zalutala na vašem licu.

Ne nosite sa sobom sva moguća sjenila koja mislite da će vam trebati. Umjesto toga ponesite paletu koju najčešće koristite i držite se nijansi koje idu uz sve.

Još jedan kompaktni predmet koji bi vam mogao promijeniti cijeli vaš izgled je eyeliner, zbog toga ga uvijek nosite sa sobom. Osim toga i olovka za obrve je neophodna.

Korektor je dobro imati u neseseru ukoliko imate crvenilo koje planirate prikriti, a ono što će vam još trebati jesu i četke za šminkanje.

(Klix.ba)